ZNANI IZVAJALCI PROGRAMA ČAROBNEGA DECEMBRA 2019
vodoravna delilna črta


(Maribor, 16. november 2019) Sporočili smo že, da je Mestna občina Maribor podpisala pogodbo za produkcijo programa prireditve Čarobni december 2019 in silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja s podjetjem AGENCIJA DAMN d.o.o. Izbran partner je po oceni MO Maribor ponudil najcelovitejši praznični program za vse dni od 29. novembra do 31. decembra 2019 in se najbolj približal usmeritvam kot so zastopanost različnih zvrsti izvajanja, najmanj 80 odstotkov slovenskih izvajalcev ter koncerti znanih aktualnih slovenskih in lokalnih izvajalcev različnih žanrov.

 

AGENCIJA DAMN d.o.o. je v tem tednu že podpisala pogodbe z vsemi izvajalci programa. Program letošnjega Čarobnega decemba na Trgu leona Štuklja je tako tematsko kot žanrsko raznovrsten. Dogajanje na trgu bo pestro prav vsak dan med 29. novembrom in 31. decembrom. Mariborčane in ostale obiskovalce Čarobnega decembra 2019 bodo tako na Trgu Leona Štuklja med drugimi zabavale tudi aktualne glasbene zvezde, kot so NINA PUŠLAR, TONY CETINSKI, CHALLE SALLE, CRVENA JABUKA, MUFF feat. SENIDAH in GADI, lokalne skupine, kot so Alo!Stari, Papir, Groovokado, ter drugi izvrstni slovenski izvajalci. Obeta se še stand-up večer z znanimi stand-up komiki Evo Virc, Rokom Škrlepom, Maticem Kokošarjem in komikom presenečenja. Med tednom bodo za glasbeni program s tematskimi večeri skrbeli didžeji; DJ Stojko, DJ Maj, DJ Berny, DJ Ney, DJ Skok in DJ Lexy. Posebej atraktiven pa bo večer elektronske glasbe, ki ga bosta pričarala priznana didžeja TIM URBANYA in MIKE VALE. Kot novost pa letos uvajamo produkcije videokoncertov oziroma posnetkov koncertov največjih svetovnih zvezd; Sting, AC/DC, Coldplay, The Rolling Stones, Ed Sheeran, v času božičnih praznikov pa videokoncert Andrea Bocelli. Na silvestrovo bo za vstop v novo leto poskrbela legendarna skupina BIG FOOT MAMA. Na glavnem odru se bodo v nekaterih popoldnevih odvijale tudi druge prireditve. Konec decembra pa se bo, ob odhodu v svoje pohorsko domovanje, tudi letos poslovil Dedek Mraz.

 

Ob Trgu Leona Štuklja bo praznično dogajanje potekalo še na drugih trgih. Program Vilinskega mesta je pripravil Narodni dom, za Grajski trg tudi letos skrbi Društvo za oživljanje Grajskega trga, na Trgu svobode bo podjetje KOTA d.o.o. s podizvajalci izvajalo program na drsališču, za darilni sejem, prižig luči in stojnice na Grajskem trgu ter koordinacijo in promocijo prazničnega dogajanja pa bo odgovoren Javni Zavod za turizem Maribor - Pohorje.


Čarobni december 2019vodoravna delilna črta