Vzgojno preventivna akcija ''Brezhibno vozilo je varno vozilo''
vodoravna delilna črta


Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor organizira vzgojno preventivno akcijo »Brezhibno vozilo je varno vozilo«, ki je namenjena voznikom motornih vozil.

 

 

V okviru akcije bodo potekali preventivni tehnični pregledi v petek, 15. novembra 2019, od 8. do 10. ure v prostorih AMZS PE Maribor, Zagrebška c. 25, Maribor, in v prostorih Štajerskega avto doma, Tržaška cesta 38, Maribor.

 

 

 

Bliža se zimski čas, ko je na vozilih potrebno letne pnevmatike zamenjati z zimskimi. Vsa vozila, ki so udeležena v cestnem prometu, morajo biti opremljena s predpisano zimsko opremo. Zavoljo čim višje stopnje varnosti samo ustrezne pnevmatike običajno niso dovolj. Priporočljivo je, da bolj temeljito preverimo tudi vse ostale naprave v avtomobilu in pregledamo če imamo vso potrebno opremo. Pravočasno in skrbno je potrebno preveriti zavore, krmilni mehanizem, vse luči in ostale naprave, ki jih moramo redno ali občasno preverjati.

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor vsako leto pred pričetkom zimskih razmer, skupaj s pooblaščenimi organizacijami za izvajanje tehničnih pregledov vozil, organizira vzgojno preventivno akcijo ''Brezhibno vozilo je varno vozilo''. V okviru letošnje vzgojno preventivne akcije bodo brezplačni preventivni tehnični pregledi motornih vozil, s poudarkom na zimski opremi vozil, potekali v AMZS PE Maribor in Štajerskem avto domu.

 

Voznikom, ki bodo svoja vozila pripeljali na preventivni tehnični pregled, bodo opravili pregled najpomembnejših sklopov vozila, kontrolirali hladilno in zavorno tekočino ter svetovali kaj storiti pri ugotovljenih napakah in pomanjkljivostih na vozilu.


vodoravna delilna črta