Napoved dogodka - Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja - 13. in 15. novembra 2019 - Dvorana Lukna - Maribor
vodoravna delilna črta

V mesecu novembru bo v Mariboru potekal enodnevni Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce, ki ga organizira Mestna občina Maribor, v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Športnimi objekti Maribor.

 

 

Karierni sejem je namenjen učencem višjih razredov osnovnih šol, njihovim staršem in skrbnikom ter strokovnim delavcem na področju karierne orientacije mladih. Z njim želimo preventivno prispevati k preprečevanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na lokalnem trgu dela. Posebno pozornost zato namenjamo deficitarnim poklicem v Mariboru in tudi širši regiji. V povezovanju z izobraževalnimi zavodi, obrtniki, podjetniki, drugimi gospodarskimi subjekti ter ostalimi javnimi in zasebnimi organizacijami bomo predstavili priložnosti za karierni razvoj mladih. V lanskem letu se je dogodka udeležilo približno 2.000 šolarjev in ostalih obiskovalcev. Na skupno 73 stojnicah so se predstavile šole, podjetja in druge organizacije, ki jim primanjkuje kadra. Nekaj utrinkov lanskega kariernega sejma si lahko ogledate v povezavi: https://youtu.be/xkgd2wm804Q 

 

 

Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce bo  v sredo, 13. novembra 2019 od 8. do 19. ure, v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ul. 26 v Mariboru.

 

 

v PRILOGI se nahaja brošura z dodatnimi informacijami. Podrobnejše informacije o razstavljavcih in programu bomo najavili v naslednjih tednih.

 

 

 

Obenem vas obveščamo, da bo dne 15. 11. 2019 , od 8. do 15. ure, potekal Karierni sejemsejem poklicev in izobraževanja za srednješolce, ki ga organizira Fundacija PRIZMA, s podporo MO Maribor, Zavoda  RS za zaposlovanje Območno službo Maribor in ostalih partnerjev kariernega sejma. Dogodek bo potekal na isti lokaciji – v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ul. 26 v Mariboru.

Vabljeni k spremljanju aktualnih informacij v uradnem dogodku na Facebooku:

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Brošura 2019
vodoravna delilna črta