Postanite del festivalskega dogajanja 53. Borštnikovega srečanja – pridruži se nam kot prostovoljec, prostovoljka
vodoravna delilna črta

Festival Borštnikovo srečanje je osrednja slovenska prireditev na področju predstavitve gledališke ustvarjalnosti, ki na mariborskih gledaliških odrih in drugih mestnih prizoriščih v drugi polovici oktobra vsako leto gosti najbolj kakovostne, zanimive in izzivalne gledališke predstave, koncerte, filmske projekcije, strokovni program in še kaj. Priprava in izvedba prireditve ponuja številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc. Zato tudi letos k sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe.

 

Letošnji festival se bo odvijal med 15. in 28. oktobrom, na različnih lokacijah po Mariboru, področja, na katerih boste lahko prostovoljci in prostovoljke pomagali, pa se med seboj razlikujejo tako po naravi dela kot po času dela (npr. delo v dopoldanskem času, delo v večernem času, delo na info točki festivala, spremljanje in pomoč tujim gostov festivala, pomoč pri pripravi prizorišč, pomoč strokovni žiriji festivala ...), pri tem pa bomo kolikor se da upoštevali želje vključenih prostovoljcev in prostovoljk.

 

Pogoj za sodelovanje je starost nad 18 let, zaželeno je, da z nami sodeluješ vsaj 6 dni festivala.

 

Kaj ti ponujamo? Sklenjen dogovor o prostovoljskem delu, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu z navedbo ur in opisa del, ki ga lahko uporabiš kot referenco, povrnjene potne stroške v višini mesečne vozovnice za mestni avtobusni prevoz, ogled gledaliških predstav ter udeležbo na ostalih aktivnostih festivala, druženja ter zagotovo kakšno festivalsko izkušnjo, ki ti bo še leta ostala v spominu.

 

Prijave zbiramo do petka, 28. 9. 2018, nato pa akcija! Prijaviš se lahko na obrazcu objavljenem pod besedilom.

 

Uvodno srečanje za vse prostovoljce in prostovoljke bo organizirano v petek in soboto, 5. – 6. 10. 2018; v petek v popoldanskih urah, v soboto pa v dopoldanskih urah. Točne ure ter prostor bomo sporočili naknadno. Udeležba na enem izmed uvodnih srečanj je za vključitev v ekipo festivala, obvezna.

 

Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo z veseljem na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorko prostovoljcev in prostovoljk, Marjo Guček, na elektronski naslov prostovoljci@borstnikovo.si.

 

Dodatne informacije o festivalu ter program festivala lahko prebereš na: https://www.borstnikovo.si/.

 

 

 

Rok za prijavo je še do tega petka, 28. 9. 2018.

 


vodoravna delilna črta