Sporočilo za javnost - Poletni spektakel City games prihaja v Maribor – Evropsko mesto športa 2018 - 13.8.2018
vodoravna delilna črta

POLETNI SPEKTAKEL CITY GAMES PRIHAJA V MARIBOR – EVROPSKO MESTO ŠPORTA 2018

 

 

Popularne poletne igre za vse generacije ponovno prihajajo v Slovenijo! Po osmih uspešnih sezonah in 298 dogodkih igre v svojo deveto sezono vstopajo kot ugleden mednarodni projekt.

 

 

O popularnosti iger zgovorno priča podatek, da bodo obiskale 30 različnih lokacij v več državah in da bo nastopilo okoli 150 ekip. City Games bo na športnih terenih v živo spremljajo okoli 50 tisoč gledalcev, v lanskem letu pa si jih je na devetih televizijskih postajah na malih ekranih ogledalo 10 milijonov ljudi.

 

 

V Sloveniji se je sezona City Games otvorila v Kopru na začetku poletja. Želja, da bi City Games na Štajerskem postal tradicija, se uresničuje tudi v tem letu. Maribor, ki letos nosi naziv Evropsko mesto športa, bo priljubljene igre gostil 13. avgusta ob 19.30 uri na kopališču »Mariborski otok«. Mestna občina Maribor v sodelovanju z Adrio Events pripravlja nepozaben spektakel, na katerega bo omogočen prost vstop. Tokrat se bodo ekipe na športno-zabavnem dogodku borile za vstopnico za slovenski finale, ki bo 17. avgusta v Kranju. Šest tradicionalnih iger, preoblečenih v moderno in zabavno shemo,  bo kot velik izziv čakalo na pogumne ekipe, sestavljene iz šestih članov, od katerih morata vsaj dve biti predstavnici nežnejšega spola.

 

 

» Letošnje nacionalne zmagovalce City Games za nagrado čaka smučarski vikend paket na Mariborskem Pohorju. Zimske radosti na stezah največjega slovenskega smučarskega centra in prijetno bivanje v Gorskem wellness centru Bolfenk čaka na najboljše ekipe. Poleg tega, Slovenski prvak se bo kvalificiral v veliki mednarodni finale, ki bo leta 2020 v Luksemburgu. Cilj povsem novega formata tekmovanja je obiti balkanske meje in se razširiti po vsej Evropi, s čimer se bo projekt City Games po popularnosti lahko povsem konkurenčno primerjal z nekdaj oboževanimi Igrami brez meja. V Luksemburgu bo slovenska ekipa ena izmed 16 evropskih držav, ki se bodo potegovale za naslov najboljšega na igrah«, je povedal avtor in direktor projekta Miroslav Krzyk.

 

 

Zraven ljubiteljev športa na igrah redno sodelujejo tudi profesionalni športniki. Na slovenskih terenih smo tako v preteklosti lahko spremljali uspešno odbojkarico Simono Fabjan, telovadca Roka Klavoro, plavalce, ki so nastopili na olimpijskih igrah, Emila Tahiroviča, Martina Baua, Nastjo Govejšek in številne druge.

 

 

»Pozivamo športnike ter rekreativce in ljubitelje dobre zabave, da se prijavijo na igre in predstavljajo svoje mesto na igrah. Z malo spretnosti in ekipnega duha se lahko prav vi znajdete v finalu in predstavljate svojo državo. Vsekakor pa pridite navijati za svojo ekipe in jim tako pomagajte na poti do zmage«, zaključuje Krzyk.

 

 

Za več informacij lahko obiščete našo spletno stran www.city-games.com, igre pa lahko spremljate tudi na našem Facebooku in Instagramu.

 

 

 

City Games Press Team

 

press@city-games.com

 


Kontakt:
Miroslav Krzyk +385 91 403 74 60

 

miro@adriaevents.com
Av
tor projekta

 


vodoravna delilna črta