Vabilo na Dice Run humanitarno akcijov izvedbi Motorističnega kluba BLUE KNIGHTS SLOVENIA
vodoravna delilna črta

 

BLUE KNIGHTS je nepridobitna mednarodna organizacija, ki jo sestavljajo aktivni in upokojeni policisti in policistke, katere druži skupna ljubezen do vožnje z motocikli. Organizacija je nastala leta 1974 v mestu  Bangor v zvezni državi Maine v Združenih državah Amerike, kjer se je ustanovil majhen motorističen klub. Ko sta se organizaciji pridružili še Kanada in Avstralija so Modri vitezi postali mednarodna organizacija.

 

 

Motoristični klub BLUE KNIGHTS SLOVENIA I je bil na Otiškem vrhu, ustanovljen 5. marca leta 2005, Na ustanovni skupščini je bila prisotnim predstavljena ideja in organizacija BLUE KNIGHTS NTERNATIONAL, katere sestavni del je z ustanovitvijo postal tudi prvi chapter v Sloveniji. Klub je bil istega leta v mesecu maju organiziran v obliki društva na UE Dravograd in ima organizacijsko in pravno strukturirane vse predpisane organe upravljanja in sprejete pravne akte, ki so potrebni za nemoteno in zakonito delo motorističnega kluba. Klub je pričel delovati prvo leto z 12 člani in enim častnim članom Vinkom Rotovnikom, kateri je prepustil prostor za klubsko uporabo ter sedež kluba na naslovu Otiški vrh 67, Otiški vrh. Ta trenutek je v klubu 42 polnopravnih članov in se vsako leto širi z novimi člani. Posledično je klub razdeljen na dva direktorata in sicer Koroška in Maribor. Direktorat Koroška ima sedež na sedežu kluba v Otiškem vrhu Mariborski direktorat pa ima prostore na naslovu Pivola 92, Hoče.

 

 

Motoristi klub v vseh teh letih aktivno deluje tudi na humanitarnem področju. Člani kluba vsako leto organizirajo humanitarno prireditev in se tudi pogosto udeležujejo na humanitarnih prireditvah drugih društev tako v Sloveniji kot v tujini.

 

 

V skladu z mednarodnim statutom in statutom BLUE KNIGHTS SLOVENIA I je med ostalim temeljni cilj motorističnega kluba

 

 

          sodelovanje v preventivnih in humanitarnih akcijah ter organizacija le teh

 

 

V društvu smo si zadali več ciljev, katere vsakoletno uresničujemo po svojih najboljših močeh. Tako se že vsa leta trudimo z različnimi humanitarnimi akcijami pomagati tistim, ki so pomoči potrebni.

 

Letošnjo leto smo se odločili, da bomo v sodelovanju z šolo pomagali OŠ Gustav Šilih pri opremljanju učilnice s »Kinestetičnimi mizami« (posebej prilagojene mize za hiperaktivne otroke) ter prilagojen didaktičen material, učila in igrače. Prireditev imenujemo »Dice Run«..

 

Poudariti je potrebno, da gre za mednarodno udeležbo, saj bodo na prireditvi prisotni člani Blue Knights chapterjev iz R Hrvaške, Avstrije in po zadnjih informacijah tudi Nemčije ter seveda tudi ostali povabljeni motoristi in naključni gostje, prav tako pa bomo k sodelovanju povabili medije.

 

 

Humanitarno akcijo bomo začeli v soboto, 16. Junija 2018, s pričetkom ob 10.00 uri v prostorih Club Housa v Pivoli pri Mariboru, Pivola 92.

 

 

Vljudno vas naprošamo, da s svojim sodelovanjem po svojih močeh pripomorete k uspešni izvedbi te prireditve ter skupaj z nami pričarate pomoči potrebnim nasmešek na obrazu.

 

 

Veselimo se vašega sodelovanja.

 

 

 

 

 

 

 

:                                                                                              Blue Knights Slovenia I

 

                                                                                                       Stane Golob

 

                                                                                                         predsednik

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Dice run
vodoravna delilna črta