Predstavnika Mestne občine Maribor obiskala mednarodni seminar partnerskih mest v mestu Wuhan na Kitajskem
vodoravna delilna črta

Wuhan je prestolnica kitajske province Hubei, kjer od 8. do 15. aprila poteka mednarodni seminar partnerskih mest. Vodstvo občine Wuhan, s podžupanom na čelu, je septembra 2016 obiskalo Maribor in pokazalo interes za sodelovanje z našim mestom, zato smo se odzvali na povabilo in se udeležili mednarodnega seminarja partnerskih mest. V imenu MO Maribor sta se seminarja udeležila Saša Pelko, podžupan MOM in Petra Kneževič, predsednica odbora za lokalno samoupravo in splošne zadeve.

 

Na seminarju različni predstavniki občine Wuhan, ki velja za pomembno logistično središče Kitajske z najmodernejšim letališčem in železniško progo vse do Nemčije, predstavljajo svoje izkušnje in vidike iz različnih področij: razvoj, internacionalizacija, promocija poslovanja, kultura, turizem, izobraževanje, šport itd. V sklopu seminarja so s predstavniki tujih delegacij obiskali visokotehnološko razvojno cono, proizvodnjo avtomobilskih delov, ki spada v skupino Magna, logistično podjetje, ki skrbi za povezavo med Kitajsko in Evropo, francosko-kitajski projekt ekološkega mesta prihodnosti ter se ob tem seznanili še z drugimi aktualnimi projekti v mestu.

 

Nastanitev za vse noči in prehrana ter prevoz v času bivanja na Kitajskem plačajo organizatorji za eno osebo. Skupni strošek MO Maribor za oba predstavnika delegacije je znašal 2.212,00 EUR.

 


vodoravna delilna črta