Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi
vodoravna delilna črta

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi.

 

 

 

 

Poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) in je v celoti dolga približno 710 km. Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärnten), Sloveniji in na koncu Hrvaški (kjer pot še ni v celoti urejena in označena).  

 

 

Prvih 70 kilometrov kolesarske poti od izvira Drave je zelo zanimivih, saj se večino časa peljemo po klancu navzdol. Zelo velik odsek kolesarske poti teče po avstrijski Koroški ter pri Viču vstopi v Slovenijo in svojo pot po Sloveniji nadaljuje od Dravograda preko Radelj ob Dravi, Maribora in Ptuja vse do Ormoža in Središča ob Dravi, kjer po svojih 145 km vstopi na Hrvaško. Reka in kolesarska pot svojo pot nadaljujeta v smeri Varaždina, kjer se po 63 km pri kraju Legrad reka Mura (prav tako poznana zaradi kolesarske poti – Murska kolesarska pot) izliva v reko Dravo, ta pa se nato v bližini Osijeka izliva v reko Donavo.

 

 

Slovenski in hrvaški del Dravske kolesarske poti poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah in v manjši meri po urejenih kolesarskih poteh in stezah. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med Podvelko in Lovrencem na Pohorju je slovenski del poti primeren za bolje pripravljene kolesarje. Priporočljiva je tudi uporaba treking ali gorskih koles. 208 km Dravske kolesarske poti v Sloveniji in na Hrvaškem je razdeljenih na 6 etap.

 

 

Celotna pot je od izvira reke Drave do izliva reke Mure v Dravo v celoti označena. V Avstriji so njene oznake zelene, v Sloveniji rdeče in na Hrvaškem modre. Vsem tablam je skupno, da vas vodijo preko enotnega logotipa Dravske kolesarske poti.

 

 

Zavod za turizem Maribor – Pohorje

 

 

TIC Maribor / Drava Bike

 

 

Partizanska cesta 6a • 2000 Maribor

 

 

T: +386 2 234 66 11 • F: +386 2 234 66 13 • info@dravabike.si

 

 

www.dravabike.si • Facebook: www.facebook.com/DravaBike

 

 


vodoravna delilna črta