Vabilo -Olimpijsko mesto pod Pohorjem - Maribor - Evropsko mesto športa 2018
vodoravna delilna črta

Maribor – Evropsko mesto športa 2018 predstavlja

 

 

OLIMPIJSKO MESTO POD POHORJEM

 

 

Mestna občina Maribor, Športna zveza Maribor, Zavod za turizem Maribor - Pohorje in turistična agencija Martura bodo na prenovljeni ploščadi pred spodnjo postajo Pohorske vzpenjače do 25. februarja, v sklopu projekta Maribor -  Evropsko mesto športa 2018, vzpostavili Olimpijsko mesto pod Pohorjem. V sklopu tega bo na ploščadi potekalo druženje v času nastopov naših športnikov na olimpijskih igrah v Pjongčangu, ob tem pa bo obiskovalcem pod Pohorjem na voljo še pester spremljevalni program.

 

 

(Maribor, 9. 2. 2018) – Na ploščadi pred spodnjo postajo gondole v času letošnje zimske sezone ob petkih in sobotah zvečer potekajo koncerti različnih glasbenih zasedb, ob sobotah pa se pod Pohorjem med 11. in 15. uro v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine izvajajo še ustvarjalne delavnice in lutkovne ter gledališke predstave za otroke. Te spremljevalne aktivnosti se bodo  izvajale tudi v nadaljevanju zimske sezone, pri čemer se bo še naprej sodelovalo z domačimi glasbeniki in ustvarjalci. 

 

 

Doslej je bil odziv obiskovalcev na ponujeni program, ki je namenjen oživitvi prenovljene ploščadi pod Pohorjem, pozitiven, zato verjamemo, da bo tako tudi v času olimpijskih iger. Za slovenske tekmovalce – med njimi je 8 mariborskih športnikov – bomo tako skupaj stiskali pesti tudi pod Pohorjem.

 

 

Olimpijsko mesto pod Pohorjem, ki je sestavni del projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018, bo vzpostavljeno vse do 25. februarja, ko se zaključijo Olimpijske igre; do takrat bo na ploščadi pred spodnjo postajo Pohorske vzpenjače med tednom potekalo druženje obiskovalcev od 10. do 17. ure, ob petkih in sobotah pa predvidoma do 23. ure. Na ploščadi je vse dni poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo.

 

 

 

O podrobnih programskih aktivnostih vas bodo partnerji projekta sproti obveščali.

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 

 

Odnosi z javnostmi

 

MO Maribor

 

 


vodoravna delilna črta