Nova možnost načrtovanja poti z mestnimi avtobusi
vodoravna delilna črta

 

Maribor, 11. 1. 2018 – Uporabnikom mestnega potniškega prometa v Mariboru je poslej na razpolago dodatna sodobna možnost načrtovanja potovanj z mestnimi avtobusi. Po novem so namreč linije mariborskega potniškega prometa vključene tudi v aplikacijo Google Maps (Google zemljevidi), dostopno na računalnikih in pametnih mobilnih telefonih.

Omenjeno načrtovanje poti na računalniku ali mobilnem telefonu poteka tako, da uporabniki na spletni strani Google Maps v oknu Napotki vpišejo začetno točko in cilj potovanja, nato pa s klikom na ikono Javni prevoz pridobijo podatke o najoptimalnejši možnosti prevoza z avtobusom v Mariboru, vključno z informacijami o postajališčih, času potovanja itd. Navodila je z osebnega računalnika možno tudi poslati oziroma prenesti na mobilni telefon.

 

V javnem podjetju Marprom in na Mestni občini Maribor smo si za vključitev linij mestnega potniškega prometa v Google Maps prizadevali že dlje časa. Z opravljeno integracijo se je tako zaključil dolgotrajni proces dogovarjanja, koordiniranja in priprave podatkov, v prihodnje pa si bomo skupaj z Gogle Transit podporo prizadevali, da bo sistem čim bolje deloval in da bodo uporabniki v Mariboru z njim zadovoljni.


vodoravna delilna črta