Napoved dogodka - Slavnostna otvoritev projekta Maribor - Evropsko mesto športa 2018 - 24.1.2018
vodoravna delilna črta

Mestna občina Maribor in Športna zveza Maribor se te dni pospešeno pripravljata na prvi večji športni dogodek letos. Na trg Leona Štuklja bo 24. januarja v spremstvu mariborskih športnikov, olimpijcev in pomembnih osebnosti športa pri nas prispela Slovenska bakla. Dogodek bo za Maribor posebnega pomena, saj ga bo zaznamovala uradna otvoritev projekta

 

Maribor - Evropsko mesto športa 2018.

 

 

(Maribor, 8. januar, 2018) Slovenska bakla je projekt, katerega pobudnik je Olimpijski komite Slovenije. Po svetovnem vzoru potovanja olimpijske bakle v predolimpijskem času, bo letos tudi osem slovenskih krajev deležnih olimpijskega utripa. Bakla bo po Sloveniji začela potovati 9. januarja z začetkom v Ljubljani. Po Mojstrani, Jesenicah, Tržiču, Celju in Velenju se bo 24. januarja ustavila tudi v Mariboru, od koder bo potovala še v Črno na Koroškem.

 

 

Dogodek, ki se bo odvijal od Trga Svobode vse do Trga Leona Štuklja in potekal med 16. in 18. uro, bo v center Maribora zagotovo privabil številne ljubitelje športa, najmlajši pa se bodo na dogodku lahko preizkusili v različnih športnih izzivih: od hokejskih strelov na gol, streljanja v tarčo, do spretnostnega poligona.  

 

 

Bakla bo na trg prispela okrog 17. ure, slavnostni prihod pa bodo pospremili nekateri mariborski olimpijci ter dobitniki olimpijskih odličij, župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec ter častni gost, predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Janez Kocijančič. Slovensko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače.

 

 

Slavnostni prižig ognja pred prihajajočimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu 2018 bo za Maribor posebnega pomena, saj v tem letu mesto nosi naziv »Evropsko mesto športa«. Že prvi vikend po uradnem uvodu v Evropsko mesto športa 2018 sledijo športni dogodki, med njimi bo tudi mednarodna otroška smučarska tekma Little Fox v organizaciji ASK Branik Maribor v sodelovanju z Visit Pohorje in drugimi partnerji prireditve.

 

 

V letu 2018 bo tako sledilo pestro športno dogajanje, pri čemer je ob načrtovanih lokalnih dogodkih že potrjenih več mednarodnih dogodkov. Maribor bo v letu 2018 gostil:

 

 

 • Evropsko veteransko prvenstvo v košarki,

   

 • Evropsko prvenstvo v taekwondoju za mladince in člane,

   

 • Evropsko prvenstvo v kickboxingu,

   

 • Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu za ženske in

   

 • Uvodno tekmovanja v evropskem pokalu gorskega kolesarstva.

   

 

MO Maribor bo pod okriljem naziva Evropsko mesto športa sledila naslednjim ciljem: povečati promocijo Maribora kot destinacije za športni turizem; povečati število tujih obiskovalcev športnih prireditev; povečati obiskanost športnih prireditev v mestu; povečati število aktivnih prebivalcev mesta; povečati uporabo javne športne infrastrukture in povečati število gostovanj domačih in tujih klubskih ekip, državnih, evropskih in svetovnih tekmovanj, gostovanj ter prvenstev.

 

 

 

Odnosi z javnostmi

 

MO Maribor

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Vabilo
vodoravna delilna črta