Vabilo - Živa knjižnica: Ne sovraži, prisluhni!
vodoravna delilna črta

10. decembra obeležujemo Svetovni dan človekovih pravic in v okviru dneva organiziramo Mladinski kulturni center Maribor, Mladinski svet Slovenije in slovenska mladinska delegatka pri Združenih narodih, v ponedeljek, 11. decembra 2017, v Vetrinjskem dvoru, različne aktivnosti v sklopu dogodka Živa knjižnica: Ne sovraži, prisluhni!.

 

V priponki najdete vabilo in podrobnejši opis aktivnosti, ki se organizirajo.

 

Predvsem bi vas želeli povabiti na delavnico na temo sovražnega govora in človekovih pravic. Prijavljeni udeleženci delavnice prejmejo tudi izvod enega izmed priročnikov (Compass, WeCan!, Bookmarks) v katerem so opisane različne metode dela na temo sovražnega govora in človekovih pravic. Prijave na delavnico sprejemamo na elektronski naslov marja.gucek@mkc.si.

 

Po delavnici bo sledila interaktivna okrogla miza o učinkovitosti različnih metod proti zmanjševanju predsodkov in stereotipov v družbi z gosti:

 

-      Andrej Motl, koordinator prijavne točke Spletno oko, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani,

 

-      Faila Pašić Bišić, častna ambasadorka medkulturnega dialoga MAMD,

 

-      dr. Peter Debeljak, Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.

 

V popoldanskem času pa pripravljamo Živo knjižnico Maribor. Vabimo vas, da se udeležite tudi nje, saj bo ponujala pester izbor živih knjig – to je oseb z zanimivimi življenjskimi zgodbami, s katerimi izpodbijajo stereotipe, predsodke in stigme v družbi. Obiskovalcem bodo za pogovor na voljo žive knjige s profili kot so gej, oseba z bipolarno motnjo, oseba, ki si je operativno odstranila prsi, oseba z izkušnjo življenja na ulici, oseba z izkušnjo samopoškodovanja … Dodatni opis Žive knjižnice se nahaja v priponki.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite 11. decembra 2017 v Vetrinjskem dvoru Maribor.

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Vabilo
vodoravna delilna črta