Mariborska športna jesen z brezplačnimi avtobusi
vodoravna delilna črta

 

Jesen bo v Mariboru še bolj športna kot sicer, veselimo se kvalifikacijskih tekem za Ligo prvakov, prav tako pa ponovno gostimo Evropsko mladinsko prvenstvo v judu Maribor 2017. S tem ponovno dokazujemo, da je Maribor mesto, kjer ima šport posebno mesto.
 
Lastniki vstopnic za Ligo prvakov bodo lahko od 18. ure naprej brezplačno uporabljali mestne avtobuse (to bo veljalo za vse tri tekme LP), prav tako bo podaljšan vozni red za obe krožni linji, torej liniji 1 in 2; imetniki uradne akreditacije Evropskega mladinskega prvenstva v judu pa se bodo lahko z mestnimi avtobusi prevažali brezplačno med 15. in 17. septembrom 2017.
 
Na MO Maribor se zavedamo, da so tako veliki dogodki, kot je Evropsko mladinsko prvenstvu v judu in s tem gostovanja številnih tujih športnih ekip v mestu, velik korak k prepoznavnosti Maribora v Evropi in svetu. Strategija našega mesta je osredotočanje na športni turizem, razvoj športne infrastrukture in promocija zdravega načina življenja občanov. Naš cilj je postati športu prijazno mesto za vse občane, dnevne obiskovalce, športni turizem in profesionalne športne ekipe.
 
V času jutrišnje nogometne tekme velja popolna zapora vozišča Gregorčičeve ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Mladinske ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Prežihove ulice na odseku od Gosposvetske ceste do Gregorčičeve ulice, Vilharjeve ulice na odseku od Kamniške ulice do Mladinske ulice in Kajuhove ulice na odseku od Mladinske ulice do Gregorčičeve ulice.  Sprememba poteka avtobusne linije št. 7 - smer Kamnica (spremenjena trasa - Strossmayerjeva - Gosposvetska - Vrbanska).
 
Vse, ki bodo na ogled tekme prišli z osebnim vozilom pa pozivamo, da se na tekmo odpravijo pravočasno in si zagotovijo primerno parkirno mesto. Mestni redarji bodo v sodelovanju s policisti nadzirali parkirana vozila vse do 24. ure.


vodoravna delilna črta