Mladi mariborski športniki na Mednarodnih igrah šolarjev
vodoravna delilna črta

 

Ekipa mladih mariborskih športnikov se je pod okriljem Športne zveze Maribor in MO Maribor prejšnji teden mudila v mestu Kaunasu v Litvi, na Mednarodnih igrah šolarjev, kjer so se ponovno odlično odrezali v konkurenci več kot 1.700 športnikov iz 36. držav in 98. mest.

 

Maribor je imel predstavnike v nogometu, judu, atletiki in plavanju. Najvišjo uvrstitev je dosegel Blaž Omeragić, ki je v judu osvojil drugo mesto in srebrno kolajno, v najtežji kategoriji +81 kg. Nogometaši so se uvrstili v četrtfinale, kjer so izgubili proti kasneje drugouvrščenim in se tako uvrstili od petega do osmega mesta. Najboljšo plavalno uvrstitev je dosegel Rok Goropevšek, ki je bil na 50 metrov prsno na koncu šesti. Med atleti je najvišje posegel Valentin Vidovič, ki se je v teku na 400 metrov uvrstil v B finale in bil na koncu petnajsti.

 

Ekipa je štela 18 športnikov, 4 trenerje, vodja ekipe je bila Maja Bezjak iz Športne zveze Maribor, predstavnik MO Maribor pa Gregor Žmak, vodja Urada za šport. Naslednje igre bodo prihodnje leto v izraelskem Jeruzalemu.

 

Prav danes pa je ekipa petdesetih športnikov odpotovala na tekmovanje Six Nations Cup v Marburg, ki je tudi naše pobrateno mesto. Zastopali nas bodo v panogah moški in ženski nogomet ter ženska košarka.

 


vodoravna delilna črta