Poslovni obisk delegacije MO Maribor v mestu Tours v Franciji
vodoravna delilna črta

Konec junija se je mariborska delegacija odpravila v pobrateno mesto Tours v Franciji, kjer se je, zraven promocijskih dejavnosti, udeležila tudi poslovnih sestankov.

Mariborsko delegacijo je sprejel župan mesta Tours g. Babary Serge. Tematike formalnih pogovorov in sestankov z občinskimi predstavniki so bile usmerjene v splošne značilnosti udeleženih mest ter možnosti sodelovanja med mesti.

Mariborska delegacija se je na delovnem sestanku sestala tudi z Jérômejem Tebaldijem, podžupanom, zadolženim za mednarodne odnose in kulturo ter z Marie Bernard, zadolženo za mednarodne odnose in sodelovanje. Glavne teme na sestanku so bile sodelovanje obeh mest na področju turizma, investicij, kulture ter gastronomije, kjer je bilo precej pozornosti namenjene tudi izmenjavi spretnosti med mestoma. Obe mesti imata namreč znano vinsko tradicijo, zato bi izmenjava znanj izkušenih vinarjev pomenila veliko dodano vrednost za obe mesti.

V sklopu obiska je potekala tudi predstavitev štajerskih vin in destinacije Maribor-Pohorje, ki sta ga predstavnici Zavoda za turizem promovirali na mariborski stojnici v središču dogajanja, pred začetkom parade Sv. Martina. Udeležba na paradi Sv. Martina je bil namreč eden izmed namenov poslovnega obiska v mestu Tours, kjer se je mariborska delegacija priključila simbolnemu pohodu skozi mesto. Skupina mladih mariborskih umetnikov, pod skupnim predstavništvom MO Maribor, je z glasbeno-dramskimi predstavitvami izvedla številne kulturne nastope in tako na poseben način predstavila kulturno dediščino mesta.

 

 

 


vodoravna delilna črta