KAKO FIT JE MESTO? - Raziskava FIT MESTO 2017
vodoravna delilna črta

 

BODIFIT, največja organizacija v Sloveniji na področju fitnesa, rekreacije in gibanja, je v Mestni hiši Rotovž v Mariboru predstavila raziskavo »Kako fit je mesto«, s katero želi širiti idejo o pomembnosti redne rekreacije ter zdravega načina življenja.
Poslanstvo BODIFIT programa je z gibanjem oz. ustrezno izbrano telesno aktivnostjo pomagati dvigniti kakovost življenja, splošnega počutja, stopnjo samozavedanja ter energije in moči za neobremenjeno kljubovanje vsakodnevnim izzivom in obveznostim. Poslanstvo je pomagati, in to na človeku najbolj naraven in njegovemu razvoju najbližji in pristen način! Poslanstvo je preprosto spodbuditi ljudi h gibanju!
 
FIT MESTO 2017
Ker se v BODIFITU želijo izogniti najrazličnejšim neustreznim pristopom številnih posameznikov in se zavedajo pomena promocije športa, zdravega načina življenja in redne telesne aktivnosti, saj le-ti na dolgi rok prinašajo pozitivne rezultate in spremembe, že od leta 2012 v sodelovanju z občinami Maribor, Kamnik in Domžale izvajajo akcijo in raziskavo oz. projekt Kako fit je mesto. V letu 2016 se je projekt izvajal v obliki posebnega 5-tedenskega preoblikovanja s posebnim ambasadorjem tega unikatnega projekta 6pack Čukurjem.
 
Gregor Žmak, vodja Urada za šport MO Maribor je ob tem povedal: »Raziskave, ki jih društvo BODIFIT ob podpori MO Maribor vsakoletno izvaja, kažejo, da lahko aktivno in neaktivno prebivalstvo vseh generacij v sorazmerno kratkem času (5 tednov v posameznem letu) naredi opazno spremembo v svojem počutju in zdravju. K sodelovanju se vsako leto pridružijo rekreativci, aktivni športniki in tudi neaktivni občani, ki še nikoli niso bili vključeni v kakršnekoli rekreativne programe vadbe. Tako projekt prispeva k dodatni promociji rekreacije, zdravja in športa v mestu Maribor, obenem pa lahko preverimo svoje fizično zdravje preko pregleda in nasveta strokovnjakov. V MO Maribor se zavedamo pomena zdravega oz. aktivnega načina življenja in športnih programov, ki k temu prispevajo, zato bomo tudi v prihodnje podpirali vse aktivnosti, ki to omogočajo, saj nam je še kako mar za naše občane!«
 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Sporočilo za javnost
vodoravna delilna črta