Maribor zelo uspešno izvedel Evropsko prvenstvo v streljanju
vodoravna delilna črta

 

 

Od 6. do 12. marca 2017 je Maribor gostil kar 582 strelk in strelcev ter preko 400 strelskih delavcev in funkcionarjev iz 46 evropskih držav.  Evropsko prvenstvo je potekalo na dveh prizoriščih pod Pohorjem in sicer v Centru Draš, v katerem so potekala kvalifikacijska tekmovanja za puško in pištolo ter tekmovanja v premikajoči se tarči, in v Turnerjevi dvorani Hotela Habakuk, kjer so potekala finalna tekmovanja v pravem boju za medalje.

 

Na letošnjem prvenstvu je bilo prvič predstavljeno tekmovanje ekip posameznih reprezentanc v formatu dvobojev za medalje, ki je se je pokazalo za zelo napet in zanimiv del prvenstva, tako za gledalce v dvorani, kot za tiste doma pred televizijskim sprejemnikom. Prav tako pa je bilo na prvenstvu v Mariboru premierno izvedeno tekmovanje mešanih parov reprezentanc v disciplini zračna puška in zračna pištola, katerega so prišli še posebej pogledati predstavniki Mednarodnega Olimpijskega komiteja. Na podlagi njihove sprejete odločitve bo znano ali bo ta disciplina vključena v sistem Olimpijskih iger v naslednjem ciklusu.

 

 Medalje so bile podeljene tako v mladinski, kot v članski konkurenci. Vsi dobitniki medalj pa so prejeli tudi zelo simpatično spominsko darilo gostiteljskega mesta, podobo Hiše stare trte vžgano v les. Da je organizator zagotovil izjeme pogoje za strelski šport ter, da so se udeleženci počutili dobro v mestu Maribor priča dejstvo, da je bilo v okviru prvenstva postavljenih kar 8 svetovnih in 10 evropskih rekordov. Kar je bistveno več, kot običajno.

 

 


vodoravna delilna črta