Podelitev Galzerjevih nagrad - novinarska konferenca
vodoravna delilna črta

 

 

 

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter največ tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju ali za večletno delo pri posredovanju kulturnih vrednot in spodbujanju kulturnega življenja v Mestni občini Maribor.

 

 

Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2017, ki je bil objavljen 15. oktobra 2016 in odprt do 16. decembra 2016, je prispelo 23 predlogov z 19 predlaganimi kandidati, od tega 14 kandidatov za Glazerjevo listino in 5 kandidatov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter Odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov. Ta je na svoji seji 6. marca 2017 izbral naslednje nagrajence:

 

 

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme v letu 2017 akademska kiparka Vlasta Zorko.

 

 

Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh letih ali za posebej uspešno večletno delo pri posredovanju splošnih kulturnih vrednot občanom Maribora prejmejo:

 

  • Zora A. Jurič, pobudnica, organizatorka in izvajalka projektov na področju leposlovja

     

  • Valentina Turcu, koreografinja in baletna solistka

     

  • Mario Berdič, likovni kritik in kustos

Podelitev Glazerjeve nagrade in Glazerjevih listin bo v sredo, 22. marca 2017, ob 18. uri v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta