Obisk veleposlanika Kitajske
vodoravna delilna črta

 

 

Na prijateljskem obisku v Mariboru se je danes mudil kitajski veleposlanik Ye Hao, ki je s seboj pripeljal tudi direktorja kitajskega podjetja CEFC gospoda Zhong Moua.  Podjetje spada med 500 največjih podjetij na svetu, in sicer na lestvici Fortune 500 zasedajo 229. mesto. Za obisk Slovenije pa se je direktor podjetja odločil ker želi raziskati možnosti, ki jih Slovenija, še posebej Maribor, ponujata za sodelovanje v prihodnosti. Največ zanimanja so pokazali za mariborsko Pohorje, ki s svojo lokacijo in danimi naravnimi možnostmi, ponuja izvrstno izhodišče za razvoj že obstoječega smučarskega turizma.

 

 

 

Podjetje, ki je v zadnjih letih doživelo zelo veliko rast, ima eno svojih podružnic tudi na Češkem. In prav tam so v zadnjih dveh letih investirali predvsem v turistični razvoj in infrastrukturo. Za podobne investicije se zanimajo tudi v Mariboru. Izpostavili  so tudi možnost povezave glavnega mesta Češke, Prage, z Mariborom in ugodno lego Slovenije kot take, ki je uvrščena med štiri zelo tranzitne države in meji na morje. Prav ta središčna lega in prehodnost pa ponovno predstavljata dobro izhodišča za povezovanje Kitajske s Slovenijo in preostalimi evropskimi državami.

 

 

 

Kot je izpostavil župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec  ima Maribor pripravljenih več investicijskih projektov na področju turizma v prihodnje. Prav ti projekti  so seveda v prvotnem interesu mariborske občine, vsekakor pa je možnost, da se najdejo novi investitorji, ki bi vlagali v razvoj mariborskega turizma, več kot dobrodošla.

 

 

 

Ponovna oživitev mariborskega letališče in povezave, ki se bodo v prihodnje odprle pa so samo še dodaten plus na poti k prepoznavnosti in razvoju Maribora in njegovih naravnih ter turističnih danosti. Kar počasi prepoznavajo tudi tuji investitorji. 

 

 


vodoravna delilna črta