Vabilo na 13. Festival komedije Pekre
vodoravna delilna črta

 

 

Turistično društvo Pekre v letošnjem letu organizira že 13. Festival komedije amaterskih dramskih skupin. Izmed 24 prijavljenih dramskih skupin so tudi letos, pod vodstvom umetniškega vodje festivala in selektorja, g. Rada Pavaleca, izbrali najkakovostnejše nastopajoče.  Na festivalu se bo tako predstavilo osem dramskih skupin, zaključili pa ga bodo s komedijo »Moja briljantna ločitev« v izvedbi profesionalne igralke, Irene Mihelič.

 

13. Festival komedije Pekre, ki bo potekal med 3. in 26. marcem 2017 v Domu kulture Pekre,  bo s slavnostnim nagovorom otvoril župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec.  Vsekakor pa je potrebno poudariti, da k vsakoletni odlični organizaciji prispeva prav vsak član Turističnega društva Pekre, pod vodstvom predsednice organizacijskega odbora ge. Ilke Riedl, brez katere festival ne bi postal referenca v slovenski amaterski dramaturgiji.

 

Tudi letos bodo nagradili najboljše. Strokovna žirija bo podelila nagrado za najboljšo režijo, najboljšo predstavo in dodatno priznanje za komedijantko in komedijanta festivala. Občinstvo pa izbralo najboljšo predstavo.

 

Vsekakor zagotovljena mera smeha, ki bo ponovno obarvala Pekre.

 

 

 


vodoravna delilna črta