Usklajeno delovanje pristojnih institucij za boljšo in večjo prometno varnost pod pohorsko vzpenjačo
vodoravna delilna črta

 

Zaradi problematike parkiranja pod Pohorsko vzpenjačo se je danes, 25. 1. 2017, sestala koordinacija predstavnikov Policije PU Maribor, Policijske postaje MB II, Medobčinskega inšpektorata in redarstva, Urada za komunalo promet in prostor MO Maribor in podjetja Marproma. Letošnja zimska sezona je na mariborskem Pohorju med bolj uspešnimi, zato sta tudi obisk in interes veliko večji. To se odraža tudi v povečanem obisku vznožja Pohorja, zato voznike pozivamo, da sledijo in spoštujejo cestne predpise. Dogaja se namreč, da prihaja do nepravilnega ustavljanja in parkiranja vozil na obračališču pred in ob postaji mestnega avtobusa, pri interventnem dovozu do vzpenjače, ob platoju pred spodnjo postaji vzpenjače in na ulici vse tja do križišča s hotelom Habakuk. S takšnim početjem se povzročajo prometni zamaški in se ogrožajo udeleženci v prometu, predvsem najbolj ranljivo skupino, to so pešci, zato naprošamo voznike, da uporabijo v bližini veliko brezplačno parkirno površino.

 

 

Od danes dalje bo potekalo koordinirano delovanje podjetja Marprom, Medobčinskega inšpektorata in redarstva in policije. Tako v delovnih dneh in še posebej ob vikendih bodo pristojne službe izvajale naloge nadzora prometa na območju obračališča pri spodnji postaji vzpenjače  in ukrepali v skladu z veljavnimi prometnimi predpisi..

 

 

Vse voznike naprošamo naj dosledno upoštevajo prometne predpise in s tem zagotovijo tako svojo varnost kot tudi varnost drugih na tem območju, še zlasti otrok.

 

 


vodoravna delilna črta