Davis Cup v Mariboru
vodoravna delilna črta

Od. 3. do 5. februarja se bo slovenska teniška reprezentanca v drugi Evro-afriški skupini Davisovega pokala pomerila z Monakom. Sogostitelj dvoboja bo Železničarski teniški klub Maribor, sicer že 14 let zapored najuspešnejši klub v Sloveniji.

V četrtek, 2. 2. 2017, ob 12.30 bo v Mestni hiši – Rotovž, Maribor, opravljen žreb parov in katerega se bo udeležil podžupan Saša Pelko.

V teniški dvorani na Taboru bodo slovenski teniški igralci favoriti, saj sta kapetanu Blažu Trupeju svoj prihod potrdila najboljša slovenska igralca Grega Žemlja (150. ATP) in Blaž Kavčič (193.). Poleg njiju sta v ekipi še 19 letni Sven Lah (1568.) in prvič v karieri 26 letni Tilen Žitnik (1653.).

 

Monaška knježevina, sicer gosti najboljše teniške igralce na turnirju ATP World Tour Masters 1000, kjer se teniški igralci na peščeni podlagi borijo za nagradni sklad več kot 4 milijone evrov, a večjih uspehov igralci iz Monaka nimajo. Trenutno je najvišje na lestvici ATP Benjamin Balleret na 760. mestu. 150 mest nižje sta na svetovni lestvici še Lucas Catarina (922.) in Romain Arneodo (934.). V lanski sezoni, ko je Slovenija izpadla iz prve Evro-afriške skupine, je Monako v drugi skupini premagal Egipt s 3:1 in v drugem krogu doma klonil proti Latviji, ki je igrala brez Ernestsa Gulbisa (149.). 

 

 

Dober teden pred začetkom dvoboja Slovenije in Monaka je slovenska ekipa optimistično razpoložena.

 

 

Blaž Trupej, kapetan Slovenije:

 

Ne glede na to, da smo na papirju favoriti, bo potrebno na igrišču to tudi dokazat. Mislim, da če bosta Grega in Blaž zdrava, ter s pomočjo ostalih dveh fantov iz naše ekipe, lahko naredimo prvi korak proti ponovni uvrstitvi v prvo evro-afriško skupino.

 

 

Grega Žemlja (150.):

 

Mislim, da so stvari kar jasne. Za spremembo smo v vlogi favorita. Želeli bi si, da bo dvoboj odločen že v soboto. Nisem še igral v dvorani ŽTK in ne vem kakšni bodo pogoji, verjamem pa, da bodo naklonjeni nam. Upam, da se bo zbralo čim več ljudi in da zadevo rutinsko pripeljemo do konca.

 

 

Blaž Kavčič (193.):

 

Zagotovo, da si želimo zmagati, še posebej, ker smo po dolgem času favoriti. Kakršenkoli drug izid bi bil zame razočaranje. Davisov pokal je velikokrat nepredvidljiv, saj se je večkrat izkazalo, da uvrstitve na lestvici ATP ne igrajo vidnejše vloge in je potrebno kakovost dokazati na igrišču.

 

 

V petek bosta na programu dve tekmi posameznikov, v soboto igra dvojic ter v nedeljo še preostala dvoboja posameznikov. Vstop v dvorano ŽTK je prost, vsi tekmovalni dnevi se bodo začeli ob 15. uri.

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 


vodoravna delilna črta