Prihod gospodarske delegacije iz Belorusije v želji spoznavanja potenciala mariborskih podjetij
vodoravna delilna črta

 

 

Predstavniki velikih gospodarskih družb iz Belorusije so se med 9. in 11. januarjem mudili v mestu Maribor z namenom preučitve možnosti sodelovanja z mariborskimi podjetji in iskanja potencialnih partnerjev.

 

 

Predstavniki Mestne občine Maribor (v nadaljevanju: MO Maribor) so se v ponedeljek, 9. januarja, sestali z gospodarsko delegacijo iz Minsk regije, natančneje iz mest Minsk in Slutsk. Z MO Maribor so se sestanka udeležili podžupan Saša Pelko, svetovalec župana Marko Kovačič, vodja kabineta Marjeta Kristofić Jamnik, direktor javnega podjetja Nipa, d.o.o. Marko Plečko ter podpredsednik projektnega sveta MO Maribor Bojan Strajnar. S strani Minsk regije so se sestanka udeležili predstavnik Centra za mednarodno sodelovanje in razvoj Slovenije v Republiki Belorusiji Davlat Yusupov, sodelavka Irina Yatskevich, ustanovitelj podjetja transportnih in dvižnih naprav v Slutsku, Belaz holding, Jurij Shuvalov, generalni direktor podjetja transportnih in dvižnih naprav v Slutsku, Belaz holding, Mikhail Hancharenka, direktor podjetja Belalek Group, Igor Stoma in odgovorna oseba za tehnološko opremo za farmacijo Dmitrij Holovin.

 

 

Sestanek je potekal v smeri predstavitve mariborskega trga in iskanje interesnih stičišč z možnostjo vzajemnega povezovanja ustreznih partnerskih podjetij ter bodočega sodelovanja pri projektih. Tako je delegacija v okviru obiska mesta Maribor obiskala tudi tukajšnja podjetja, in sicer Mikro+Polo, d.o.o., Marifarm, d.o.o. ter Vamar, d.o.o. Predstavnik Centra za mednarodno sodelovanje in razvoj Slovenije v Republiki Belorusiji Davlat Yusupov pa je obiskal tudi podjetje Aquasystems, d.o.o. Podjetja so se predstavila, čemur je sledil voden ogled podjetja in izmenjava informacij ter kontaktov za sodelovanje v prihodnosti.

 

  

Predstavniki beloruske gospodarske delegacije so povedali, da ima Slovenija dobre izkušnje, znanja in organizacijo ter izrazili zanimanje po konkretnem sodelovanju. 

    


vodoravna delilna črta