Podaljšanje povabila k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih in priložnostnih daril za Mestno občino Maribor za obdobje 2017 – 2018
vodoravna delilna črta

Mestna občina podaljšuje natečaj za oddajo predstavitve idejnih rešitev do 31.1.2017! Na podlagi dodatnih vprašanj smo na nekatere odgovorili v tej novici pod opombami.

VSEBINA NATEČAJA:

Mestna občina Maribor (MO Maribor) vabi k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih in/ali priložnostnih daril ter daril zanemarljive vrednosti, ki jih potrebuje za izvajanje svojih protokolarnih aktivnosti. Cilj  MO Maribor je pridobiti nabor izvirnih, vsebinsko in oblikovno domišljenih daril 4

 

 

 

 

 

različnih cenovnih razredov, ki bodo odražala znamenitosti, kulturno dediščino, dosežke ter etnološke in kulinarične značilnosti občine in imela kot taka izrazit promocijski učinek.

 

 

 

 

Želimo, da darila pripovedujejo in utrjujejo značilne mariborske zgodbe in na ta način krepijo njihovo prepoznavnost v slovenskem in mednarodnem prostoru.

 

 

 

***

 

 

 

 

MO Maribor bo izbrala izključno darila, ki predstavljajo Maribor in občino ter poudarjajo:

 

 

 

 

 

-          največje znamenitosti: zgodovinske (Maribor – mesto vina in trte), arheološke (Maribor – srednjeveško mesto), arhitekturne (Glavni trg, rotovž, stolna cerkev, grad, Sodni, Vodni  in Židovski stolp, Lent, Minoritski samostan,… ), naravne (reka Drava, Piramida, Mariborski otok, Mestni park, Pohorje,… ), kulturne (prestolnica kulture, narodno gledališče, festivalsko mesto), umetniške, športne (Ljudski vrt),...

 

-          slovite mariborske osebnosti in njihove dosežke: General Rudolf Maister, Čevljarček, mariborski slikarji, pesniki, pisatelji, skladatelji, plesalci in drugi kulturniki, ustvarjalci, športniki …

 

 

 

-          štajerske kulinarične in etnološke značilnosti: hrana, pijača, jedi, recepti, zelišča, dišave …

 

 

***

 

 

Pri priložnostnih darilih in darilih zanemarljive vrednosti poudarjamo uporabnost, ki bo prednost tudi pri protokolarnih darilih.

 

Išče  se  izvirnost  in  sodobna  ustvarjalnost,  možne  so  replike  dediščine,  njene  sodobne interpretacije in preoblikovanja.

 

 

 

 

V primeru živilskih izdelkov je zaželeno, da embalaža učinkuje kot sestavni element darila in ima trajnejšo reprezentativno vrednost.


 

***

 

 

 

 

 

Obvezni elementi:

 

 

 

Zgodba: Vsa darila morajo vključevati opis zgodbe darila v slovenskem in angleškem jeziku: kaj darilo ponazarja, kako je povezano z Mariborom, simbolika in sporočilo darila … .

 

 

 

 

Logotip: Vsa protokolarna darila, če je možno pa tudi priložnostna in darila zanemarljive vrednosti, morajo biti opremljena z logotipom MO Maribor (dovoljeno je smiselno uporabljati samostojno grb) ki je objavljen v prilogi. Če je v konkretnem primeru bolj primerno, je z logotipom lahko opremljena zgolj embalaža darila.

***

Vabim vas, da nam najpozneje do torka, 31. 01. 2017, pošljete do tri slike darila, zgodbo darila (priloga 2), stroškovnik, skenirano potrdilo o avtorstvu izdelka (priloga 1) in rok dobavljivosti darila na protokol@maribor.si.

 

 

 

 

Po tem roku bomo pregledali darila in se z izbranimi ponudniki dogovorili za individualen termin, da nam boste predstavili vzorec ali prototip vašega darila. Predstavitve daril bodo potekale v Kabinetu župana (Ulica Heroja Staneta 1, Maribor) predvidoma  zadnji teden v januarju.

 

Za podrobnejše informacije vam je v Kabinetu župana na voljo Simona Retelj (02/2512 -218; simona.retelj@maribor.si).

 

 

 

 Z avtorji izbranih rešitev bomo sklenili pogodbo/naročilo o dobavi protokolarnih in/ali priložnostnih daril ter daril zanemarljive vrednosti glede na potrebe protokola MO Maribor v obdobju 2017-2018. MO Maribor si pridružuje pravico, da v kolikor ne izbere rešitev, ponovi postopek natečaja.

V prilogi pošiljamo celoten opis natečaja in logotip MO Maribor.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

 

 

 

 

 OPOMBA:

 

- Darila zanemarljive vrednosti so darila nižjega cenovnega razreda za odkup s strani MO Maribor. Poimenovanje je takšno zgolj za interne potrebe, vsekakor gre za protokolarno darila (ki je nižje vrednosti).

- Izdelek izdelan izključno za naročnika je izdelek, ki ima v tem primeru dotisnjen ali na kakšne drugač način dodan logotip MOM in zgodbo izdelka. To pomeni, da je izdelek narejen za naročnika in se kot takšen ne more prodajati v izvedbi prijavitelja. Lahko pa se brez logotipa mom.

 

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  logo mom
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Natečaj za protokolarna darila
vodoravna delilna črta