Vabilo - Varuhinja človekovih pravic s sodelavci v Mariboru - 9.11.2016
vodoravna delilna črta

 

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer bo skupaj s sodelavci v sredo, 9. 11. 2016, poslovala v občini Maribor.  S poslovanjem zunaj sedeža se skuša Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki ga potrebujejo. Enkrat na mesec varuhinja s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki ocenjujejo, da so jim kršene pravice in jim lahko Varuh pomaga.

 

 

 

 

Za pogovor se je treba prijaviti na brezplačno telefonsko številko 030 720 225 najkasneje do ponedeljka, 7. 10. 2016, do 15. ure. Vsak prijavljeni bo imel pol ure časa, da varuhinji ali njenim sodelavcem predstavi svoje težave ali se pogovori o že znanih problemih, ki jih je s pobudo zaupal Varuhu. Pogovori bodo potekali v prostorih Mestne občine Maribor na Ulici heroja Staneta 1.

 

 

 

 


Varuhinja se bo ob tej priložnosti srečala tudi z županom dr. Andrejem Fištravcem in njegovimi sodelavci ter se pogovorila o prizadevanjih občine za spoštovanje pravic občanov. To srečanje bo zaprto za javnost. Bo pa varuhinja ugotovitve celotnega poslovanja javnosti predstavila na krajši novinarski konferenci, ki bo potekala v prostorih občine in naj bi se začela predvidoma ob 15:30. Točna ura bo znana dan pred poslovanjem, ko bodo zbrane vse prijave in bo znano, koliko časa bodo potekali pogovori.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ob 18.30 pa bo varuhinja v čitalnici Univerzitetne knjižnice Maribor ČUK (Gospejna ulica 10) aktivno sodelovala na tretjem od 10 dogodkov v okviru projekta Stand up – Tvoja kariera v evropski uniji. Na interaktivni delavnici bo stand up komik Boštjan Gorenc - Pižama na duhovit način prikazal pravice evropskih državljanov in zaposlitvene možnostih v EU. V nadaljevanju pa bo potekala okrogla miza z varuhinjo in zaposlitvenimi svetovalci mreže EURES. Vstop na dogodek je brezplačen.


vodoravna delilna črta