Podpis pisma o nameri med mestoma Nanchang in Maribor
vodoravna delilna črta

Kitajska delegacija iz Province Jiangxi se je v soboto, 22. oktobra 2016, sestala z delegacijo Mestne občine Maribor z namenom vzpostavitve novih sodelovanj ter

 

 

 

 

podpisa pisma o nameri za ustanovitev letalske povezave med mestoma Nanchang in Maribor

 

 

 

V soboto, 22. oktobra 2016, so se v prostorih Mestne občine Maribor (v nadaljevanju: MO Maribor) sestali predstavniki kitajske Province Jiangxi, ki je geografski center jugovzhodne Kitajske, ter predstavniki MO Maribor. Župan dr. Andrej Fištravec je z delegacijo MO Maribor sprejel namestnika generalnega direktorja Stalnega odbora Ljudskega kongresa province Jiangxi Honga Liheja skupaj z desetčlansko delegacijo iz Province Jiangxi.

 

 

 

 

Na delovnem sestanku delegacij sta obe strani predstavili gospodarske možnosti za medsebojno sodelovanje ter izrazili predloge za sodelovanje tudi na področju kulture in športa. MO Maribor je med drugim predstavila možnosti za povezovanje na področju krožnega gospodarstva, električnih avtobusov in predelovalne industrije. Lani je namreč MO Maribor podpisala sodelovanje z Nanchangom, glavnim mestom Province Jangxi, ki ima prvo vinsko hišo Vinag na Kitajskem. Delegacija province Jangxi je na sestanku izrazila velik interes za sodelovanje na različnih področjih, predvsem trgovine, turizma, investicije in transporta.

 

 

 

 

Poglavitni interes sodelovanja je ustanovitev ene od prvih direktnih letalskih linij med Vzhodno Evropo in Kitajsko, ki bo služilo kot most za lažjo komunikacijo in povezovanje v gospodarstvu, tehnologiji, kulturi in turizmu. Po sestanku je tako sledil podpis pisma o nameri za ustanovitev letalske povezave med mestoma Nanchang in Maribor. Župan dr. Andrej Fištravec je Pismo o nameri podpisal z namestnico generalnega direktorja Oddelka za trgovino Province Jiangxi. Osnova za podpis Pisma je pogodba med Slovenijo in Kitajsko, ki je bila podpisana že aprila 2016.  

                                                                        


vodoravna delilna črta