Climathon Maribor 2016 z naslovom "Zelen prožen Maribor" vabi k sodelovanju
vodoravna delilna črta

Ste družbeno odgovoren posameznik, ki ima ideje, kako bi reševali izzive v mestu Maribor?

 

 

Vabljeni k sodelovanju v Climathon Maribor vsi, ki imate željo razvijati rešitve za izzive, pomembne za prihodnost drugega največjega mesta v Sloveniji. 

 

 

Letošnji Climathon bo potekal v Mariboru od četrtka 27.10. od 15.00 ure in se končal v  petek 28.10. ob 15.00.

 

Dogodek je globalen in istočasno poteka v večjih mestih kot so London, Bologna, Beograd itd.  https://climathon.climate-kic.org/maribor 

 

 

Climathon združuje izzive svetovnih mest z ljudmi, ki imajo strast, sposobnost in željo, da jih rešujejo.

 

Mesta, ki sodelujejo v Climathonu ustanavljajo lokalne podnebne iniciative za reševanje lokalnih urbanih izzivov na področjih, kot so: urbanistično načrtovanje, zelena infrastruktura, civilne iniciative, stanovanja, poraba vode, problem smeti, satelitski posnetki mesta in drugi izzivi.

 

Udeleženci prihajajo s svojimi idejami in jih s podporo organizatorja razvijajo 24 ur. To je 24 intenzivnih ur sodelovanja, vznemirjenja in iskanja rešitev.

 

 

Žirija ustreznih lokalnih interesnih skupin, strokovnjakov in predstavnikov občine, bo izbrala najboljšo idejo v vsakem mestu. Delo bo potekalo v teamih, ki bodo tekom dogodka razvijali in oblikovali potencialno izvedljive ideje za Maribor.

 

 

Prijava je brezplačna na: : https://climathon.climate-kic.org/#participants  

 

 

Dogodek se bo odvijal v Tkalki http://tkalka.si/

 

 

 

 

- Kaj je hack?

 

Hack je hiter izziv, ki ustvarja nove rešitve za pereč problem. Za naš podnebni hack bodo udeleženci lahko uporabili obstoječe podatke, potrebovali pa bodo poslovno iznajdljivost, da ustvarijo zanimive izvedljive rešitve ali poslovne ideje, ki bi jih v mestu lahko čim prej uresničili.

 

 

 

- Ali obstajajo nagrade?

 

Zmagovalci Climathon Maribora bodo prejeli simbolične nagrade in mednarodno potrdilo Climate-KICa, identično tistemu iz drugih mest, ki sodelujejo v programu. Potrdilo o udeležbi prejmejo vsi udeleženci, ki bodo na koncu dogodka predstavili svoje ideje strokovni komisiji.

 

 

 

- Kaj se bo dogajalo na dogodku?

 

Climathon Maribor 2016, bo potekal v tkalilnici skupnostnih idej in projektov v Tkalskem prehodu 4, 2000 Maribor, v drugem nadstropju. 24-urni dogodek bo potekal od 15. ure v četrtek, 27. oktobra do 15. ure v petek, 28. oktobra, in bo v tem času sodelujočim ekipam nudil strokovno podporo ter ocenjevanje ekip in njihovih idej.

 

 

 

"Climathon 2016 - Zelen prožen Maribor" organizira Inštitut za trajnostni razvoj in celostne rešitve – InTeRCeR, partner je  Mestna občina Maribor

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Program
vodoravna delilna črta