Obvestilo o znižanju ali odpisu najemnin Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS zaradi škode po pozebi in snegu med 25. In 30. aprilom 2016
vodoravna delilna črta

 

Spoštovani!

 

Sklad kmetijskih zemljisc in gozdov RS je pred casom izdal racune za placilo najemnin za najeta kmetijska zemljisca. Huje prizadete kmetije denarja za placilo nimajo, zamudnikom pa bode zaracunali zamudne obresti.

Kaj storiti?

Zaradi škode, ki je nastala v kmetijski pridelavi zaradi pozebe in snega konec aprila letošnjega leta, je KGZS predlagala Vladi RS, Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Skladu kmetijskih zemljšč in gozdov RS, da najemnikom, ki so utrpeli škodo, zmanjša oziroma odpiše najemnino.

Vlada RS je predlog upostevala in pripravila zakon, 5 katerim bo to mogoce narediti. Osnova za ukrepe je oeena skode, ki jo izdela Driavna komisija. Postopek izdelave in potrditve oeene na Vladi RS zaradi načina ocene in obseznosti dela še ni zaključen, predvidoma pa bo v začetku septembra. Potrjena ocena skode je osnova za znižanje oziroma odpis najemnin Sklada.

 

Na Skladu so zagotovili, da bodo v skladu z zakonom odpisali oziroma znizali najemnine takoj, ko bode prejeli ocene.

Več informacij v priponki.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Obvestilo o odpisu
vodoravna delilna črta