Podžupan mag. Zdravko Luketič sprejel delegacijo atletske reprezentance
vodoravna delilna črta
15.7.2016


Podžupan Mestne občine Maribor mag. Zdravko Luketič je v četrtek, 14. julija, v Mestni hiši Rotovž sprejel delegacije štirih držav, ki sodelujejo v atletskem četveroboju reprezentanc mlajših članov, predstavnike Atletskega društva Štajerska, Atletske zveze Slovenije in Sabino Veit, Mariborčanko, ki bo tekmovala na olimpijskih igrah v Rio de Janeiro.

 

Atletski četveroboj je najštevilčnejše atletsko tekmovanje v Sloveniji v 2016, udeležilo se ga bo več kot tristo mladih atletov, od tega 250 tujih atletov. Tekmovanje z bogato tradicijo, ki je bilo pred letom 2011 organizirano kot reprezentančni troboj, bo krasila mednarodna zasedba 4 sodelujočih držav (Češka, Madžarska, Poljska, Slovenija). Podžupan mag. Zdravko Luketič jih je pozdravil z besedami: "Maribor je že od nekdaj bilo športno mesto, to je močna tradicija mesta in tudi njegova zaščitna blagovna znamka. V mestu se razvija dolgoletna tradicijo profesionalnega in ljubiteljskega športa, Mariborčani smo tudi sicer zagreti športniki in športni navdušenci. Z veseljem pozdravljamo mednarodna tekmovanja, ki se v mestu vrstijo, Mestna občina Maribor bo prenovila tudi atletske steze na stadionu Poljane. Vsem reprezentancam prijateljskih držav želim prijetno bivanje v Mariboru, tekmovalkam in tekmovalcem želim uspešne nastope, prijetne spomine in nova prijateljstva, ki jih boste s fotografijami odnesli domov in se morda kdaj ponovno vrnili v Maribor."

 

V petek, 15. julija, pa je podžupan mag. Zdravko Luketič nagovoril celotne reprezentance še v sklopu uradne otvoritve tekmovanja in jim zaželel veliko sreče in športnega duha.

 


vodoravna delilna črta