Podžupanja Melita Petelin sprejela predstavnike srbskih mest
vodoravna delilna črta

Podžupanja MO Maribor Melita Petelin je s predstavniki MO Maribor v Mestni hiši Rotovž, sprejela delegacije iz srbskega mesta Pančevo, Lajkovac in Smederevo z namenom po sodelovanju na področju gospodarstva, turizma, športa in šolstva. Delegacijo iz srbskih mest so sestavljali  Saša Pavlov, župan mesta Pančevo, Andrija Živković , predsednik občine Lajkovac, Nenad DŽajević , namestnik predsednika občine Lajkovac, Vladan Kostić, član občinskega sveta Lajkovac, Predrag Mirković, namestnik predsednika skupščine občine Lajkovac, dr. Jasna Avramović , županja mesta Smederevo, Milijana Novaković, vodja mestne uprave mesta Smederevo, Žika Jovanović, predsednik srbsko poslovnega kluba in Gordana Glumac, članica srbsko poslovnega kluba.

 

Uvodoma je direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Janja Viher predstavila Maribor ter možnosti, ki jih ponuja na področju turizma. V nadaljevanju je predstavnik Kabineta župana gospod Igor Kos predstavil še možnosti povezovanj na drugi področjih.

 

Predstavniki srbskih mest so izrazili predvsem željo po povezovanju z malimi in srednje velikimi podjetji kot tudi željo po izmenjavi in sodelovanju na področju športa, turizma in šolstva zato se bodo s predstavniki MO Maribor povezali in nadaljevali aktivnosti na omenjenih področjih.

 


vodoravna delilna črta