Zapora Lenta pod sloganom Lent ljudem
vodoravna delilna črta
9.6.2016

V SKLOPU DRAVA FESTIVALA 2016

 

POPOLNA ZAPORA LENTA MED 10. IN 12. JUNIJEM 2016 MED SODNIM STOLPOM IN STARIM MOSTOM

 

 

Za potrebe izvajanja programa Drava Festivala 2016 (dogodka Lent ljudem), ki poteka od petka, 10. junija, do vključno nedelje, 12. junija,

 

bo izvedena popolna zapora Lenta za motorni promet med Sodnim stolpom in Starim mostom.

 

 

(Maribor, 9. junij, 2016) Zaprtje Lenta za motorni promet je namenjeno tako obiskovalcem kot stanovalcem, da lahko doživijo Maribor kot mesto ob Dravi. Ob tej priložnosti bodo imeli možnost izkoristiti prostor na nabrežju reke za druženje brez hrupa in izpustov motornega prometa ter prisluhniti naravi. Območje Lenta bo tako pod sloganom »Lent ljudem« ob številnih prireditvah ponujalo aktivno sprostitev na obrežju Drave.

 

 

V želji po dodatni seznanitvi prebivalcev in obiskovalcev Drava Festivala 2016 glede zapore Lenta za motorni promet vas obveščamo, da bo popolna zapora Lenta za motorni promet potekala od petka, 10. junija, od 06.00 ure zjutraj do vključno nedelje, 12. junija, do 24. ure, med Sodnim stolpom in Starim mostom, pri čemer v času zapore parkiranje za stanovalce in dostavo pred Hišo Stare trte ne bo možno, saj se bo na tem območju odvijala prireditev.

 

 

Organizatorji so se dogovorili z gostinci, da se z gostinsko ponudbo pomaknejo proti nabrežju Drave. Na obeh zaporah bo prisoten reditelj (pri Sodnem stolpu je vhodna/izhodna točka, pri Starem mostu bo postavljena nepremična zapora s cvetličnimi koriti), redar (Medobčinska redarska služba MO Maribor) pa bo nadziral celotno območje prireditve. Reditelja bosta podajala informacije v zvezi s prireditvijo in spremenjenim načinom prometnega režima. Glede dostopa za dostavo je bilo z gostinci dogovorjeno, da se opravi do četrtka oz. najkasneje v petek, 10.6. do 12. ure.

 

 

Organizatorji dogodka s sloganom Lent ljudem, Zveza SZOTK v sodelovanju z Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave MO Maribor ter preostalimi akterji, so vsem prebivalcem na območju zapore Lenta za motorni promet razdelili obvestila s programom in opisom poteka zapore.

 

 

V prilogi pošiljamo program prireditve, slikovno ponazoritev zapore obenem pa vabimo vse meščanke in meščane, da se udeležijo druženja na Lentu, začasnem območju brez prometa in hrupa motornih vozil.

 

 

Za koordinacijo in promocijo preko 65 dogodkov v organizaciji več kot 30 organizatorjev Drava Festivala 2016 skrbi Skupina za Dravo (Skupina za Dravo v sestavi predstavnikov: Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave MO Maribor, Zavod za turizem Maribor – Pohorje, Zavod RS za varstvo narave (OE Maribor),  RRA Koroška, Skupna občinska uprava občin v Spodnjem Podravju, ZRS Bistra Ptuj in Zavod Iskriva). 

 

 

 

vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Program
vodoravna delilna črta
ikona datoteke img  Tloris zapore
vodoravna delilna črta