Podžupanja Melita Petelin in župan dr. Andrej Fištravec podelila priznanja udeležencem tekmovanja v strežnih veščinah
vodoravna delilna črta
3.6.2016

 

Na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) so prvič v Sloveniji organizirali prestižno mednarodno tekmovanje v strežnih veščinah Coupe Georges Baptiste (CGB), ki je med 26. in 29. majem 2016 potekalo v prostorih VSGT na Cafovi ulici 7.

 

Mednarodno tekmovanje CGB, ki med vsemi tekmovanji v strežnih veščinah še vedno velja za enega najtežjih preizkusov, se vsako leto organizira v drugi državi. Iz vsake države se ga na povabilo združenja lahko udeležita dva tekmovalca, en študent in en profesionalec iz stroke. V nekaterih državah poteka tekmovanje najprej na nacionalni ravni, kjer izberejo zmagovalca, ki se nato udeleži evropskega tekmovanja. Tekmovanja v Mariboru so se udeležili tekmovalci iz 10 evropskih držav (Francije, Danske, Nizozemske, Portugalske, Španije, Luksemburga, Estonije …), in sicer 9 študentov in 3 profesionalci. Barve VSGT Maribor in Slovenije sta na letošnjem tekmovanju zastopala študent VSGT Sebastjan Plevčak, v kategoriji profesionalcev pa diplomant VSGT in inštruktor v Restavraciji Sedem Leon Marinič.

Slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev medalj je potekala v soboto, 28. 5. 2016, v kongresni dvorani Hotela City v Mariboru. Med študenti si je zlato medaljo prislužil Erik Tammeleht, tekmovalec iz Estonije, študent VSGT Sebastjan Plevčak je za las zgrešil stopničke in osvojil četrto mesto. V kategoriji profesionalcev je slavil Nicolai Martens, tekmovalec iz Danske, diplomant VSGT in inštruktor v Restavraciji Sedem Leon Marinič pa je osvojil srebrno medaljo.

Podelitve sta se udeležila podžupanja Melita Petelin in župan dr. Andrej Fištravec, ki sta nagrajencem predala nagrado in nagovorila udeležence.

 

 

 

 

 

 

 

vodoravna delilna črta