Podžupanja Melita Petelin nagovorila udeležence posveta o trajnostnem urejanju prometa
vodoravna delilna črta
31.5.2016

 

Podžupanja MO Maribor Melita Petelin se je udeležila strokovnega posveta Društva za ceste severovzhodne Slovenije na temo trajnostnega urejanja prostora in prometa. Cilj posveta je bila poglobljena razprava o problematiki urejanja cest in prometa, težav v postopkih načrtovanja, urejanja in vzdrževanja prometne infrastrukture ter zagotavljanja delovanja mestnih in gospodarskih prometnih sistemov.

 

Podžupanja je v nagovoru poudarila, da je trajnostno urejanje prostora in prometa zelo pomembna za razvoj mest pri čemer pa je ključno vključevanje predstavnikov različnih strok, ki s svojimi pogledi in predlogi ustvarjajo celoto. Izpostavila je aktualne projekte MO Maribor na temo urejanja prostora in dodala, da prav te dni poteka anketiranje med prebivalci MO Maribor na temo potovalnih navad, saj bo MO Maribor prilagodila mrežo javnega prometa potrebam in novim, sodobnim potovalnim navadam meščanov. Dodala je še, da je cilj trajnostne mobilnosti, da ob prenovi voznega parka javnega prometa v okolju prijaznejša vozila, začnejo meščani bolj pogosteje uporabljati javni potniški promet.

 

 

Ob koncu se je zahvalila organizatorju, Društvu za ceste severovzhodne Slovenije, s katerim MO Maribor odlično sodeluje.

 

 

 

vodoravna delilna črta