Vabljeni na regionalni karierni sejem Moje delo 2016
vodoravna delilna črta
31.5.2016

Tudi letos se v naše mesto vrača karierni sejem največjega slovenskega zaposlitvenega portala MojeDelo.com.

 

 

Sejem bo potekal v četrtek, 2. junija 2016 v Hotelu City Maribor.

 

 

Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec je v biltenu, ki bo na voljo obiskovalcem sejma, izpostavil: »V  naših izobraževalnih ustanovah kalimo neizmerno kvalitetne in nadarjene ljudi, po drugi strani pa veliko mladih odhaja v tujino na delo. Pomembno je, da na eni strani ponudniki zaposlitev znajo pritegniti mlade in jim ponuditi kreativno delovno okolje, ki bo spodbujalo njihov razvoj na drugi strani pa je od iskalcev zaposlitve odvisno, na kakšen način se bodo znali predstaviti zaposlovalcem, da bodo v njih prepoznali tisti pravi potencial.

 

 

Mladim moramo pokazati, da je njihovo znanje doma cenjeno in zaželeno. Zato si želim, da se mlade vedno znova in vedno bolj spodbuja h kreativnosti. Tudi mi si v Mariboru ustvarjamo prostor kreativnosti, kar nam moderne in sodobne tehnologije vedno bolj omogočajo. In karierni sejmi so odlične priložnosti kjer mladi stopijo v stik s pričakovanji delodajalcev.

 

 

Vsem obiskovalcem kariernega sejma želim veliko novih spoznanj in priložnosti, ter pogumen prvi nastop pred delodajalci!«

 

 

 

V nadaljevanju lahko najdete več informacij o sejmu.

 

 

 

Kaj karierni sejem ponuja obiskovalcem?

 

 

-                     Spoznavanje potencialnih delodajalcev. V enem dnevu lahko obiskovalci opravijo več zaposlitvenih razgovorov, kot bi jih sicer v enem letu, ter se izognejo pisanju prošenj in dolgim selekcijskim postopkom. Pridite pripravljeni in navdušite delodajalce.

 

 

-                     Karierno svetovanje.  Strokovnjaki na sejmu bodo svetovali, kako nastopiti na trgu dela in kako pripraviti dokumente (življenjepis, spremno pismo), da nas delodajalci vidi kot ustreznega kandidata.

 

 

-                     Park kariernih pripomočkov. Za karierni vzpon je potrebno konstantno nadgrajevati naše znanje in piliti veščine, zato sejem ponuja tudi kotiček, kjer lahko opravite psihometrično testiranje in z bolj objektivnega vidika pogledate svoje močne in šibke kompetence.

 

 

 

Aktualne informacije o dogodku najdete na www.kariernisejem.com.

 

 

Vstop in vse spremljevalne dejavnosti so popolnoma brezplačne.

 

 

vodoravna delilna črta