MO Maribor obiskala delegacija iz Hrvaškega mesta Kutina
vodoravna delilna črta
24.5.2016

Dne 23. maja 2016 se je na vljudnostnem obisku mudila delegacija občine Kutina v sestavi župan občine Kutina Andrija Rudić, Radmila Pavličić, predstavnica Urada za gospodarstvo in finance, Jasmina Cvetković Braim, direktorica mestne razvojne agencije in  Andrija Vdović, v.d. za družbene dejavnosti. S strani MO Maribor so, ob županu dr. Andreju Fištravcu, na sestanku prisostvovali  predstavnik za gospodarsko delovanje Marko Kovačič, direktor Mariborske razvojne agencije Božidar Pučnik in predstavnik  odnosov z javnostmi Aljoša Kirič.

 

 

Župan občine Kutina je uvodoma predstavil mesto in gospodarske aktivnosti pri čemer je izpostavil prizadevanja občine pri gospodarskem razvoju mesta saj je v preteklosti bilo v mesto Kutina veliko podjetij, ki so se ukvarjala izključno z podpornimi storitvami še zdaj delujočemu podjetju Petrokemija, ki pridobiva industrijske proizvode iz nafte. Ko se je proizvodnja zmanjšala je veliko podjetij ostalo brez dela in posledično so v tranzitu spremembe storitvenih in proizvodnih podjetij. Božidar Pučnik, direktor MRA, je dodal, da bi se lahko obrtniki iz obeh mest povezali skozi B2B sestanke. Jasmina Cvetković Braim, direktorica mestne razvojne agencije se je s predlogom strinjala in dodala, da si bosta izmenjala kontakte in pripravila predlog povezovanja med obrtniki.

 

 

V nadaljevanju sta župan MO Maribor in predstavnik za gospodarsko delovanje Marko Kovačič predstavila Mayor's Conference, konferenco županov, ki jo MO Maribor organizira v mesecu novembru. Predstavnike občine Kutina in javnih podjetij v občini sta povabila k obisku z namenom, da spoznajo različne primere dobre prakse izvajanja investicij v javno infrastrukturo s pomočjo prihrankov. Predstavniki občine Kutina so se zahvalili za povabilo, ki se mu bodo z veseljem odzvali saj bodo v naslednjih letih potrebovali znanje iz področja izvajanja in upravljanja investicij skozi različne poslovne modele.

 

 

Prisotni so se strinjali, da bi v poletnih mesecih predstavniki MO Maribor skupaj z obrtniki obiskali mesto Kutina in spoznali delovanje tamkajšnjih javnih podjetij in obrtnih skupnosti.

 

 

 

vodoravna delilna črta