S slavnostnim govorom ministrice za obrambo Republike Slovenije Andreje Katič zaključek slovesnosti ob 25. obletnici Pekrskih dogodkov
vodoravna delilna črta
23.5.2016

 

V soboto 21. maja se je zvrstila še zaključna slovesnost ob počastitvi 25. obletnice »Pekrskih dogodkov«, spominskega dne Mestne občine Maribor. Županu Mestne občine Maribor dr. Andreju Fištravcu, ministrici za obrambo Republike Slovenije Andreji Katič in krajanom Peker se je pridružil predsednik države Borut Pahor, ki je Borisu Frasu, predal šatuljo z znakom in listino o odlikovanju.

 

Kulturni program je izvedel Big Band Orkestra Slovenske vojske, recital pa dramski igralec Rado Pavalec.

 

V soboto, 21. maja, je potekal spremljevalni program in sicer od 10. do 17. ure dan odprtih vrat Kadetnice Maribor; ob 11. uri je potekal tradicionalni spominski pohod od Izobraževalnega centra v Pekrah do Vojašnice generala Maistra in nazaj; od 12. ure nogometni turnir med ekipami Ministrstva za obrambo RS, Zveze slovenskih častnikov, Vojašnice generala Maistra in Mestne občine Maribor; ob 16. uri Slavnostna seja članov vseh treh zborov Skupščine občine Maribor (1990) in od 17. ure otvoritev razstave  »Življenje in delo v 710. učnem centru Pekre« v Izobraževalnem centru Pekre Razstavo je otvorila Andreja Katič, ministrica za obrambo RS.

 

 

 

vodoravna delilna črta