Festival prostovoljstva Maribor 2016 - 16. - 20. maj
vodoravna delilna črta
13.5.2016

S »Festivalom prostovoljstva v Mariboru 2016« se tudi v letošnjem letu mreža lokalnih prostovoljskih organizacij pridružuje vseslovenskemu Nacionalnemu tednu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih in ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

 

 

 

»Festival prostovoljstva v Mariboru 2016«, v okviru katerega se bo izvajalo več aktivnosti na različnih lokacijah, bo letos potekal med 16. in 20. majem. Tako kot vsa leta do sedaj, ga organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže Maribor.

 

 

»Prostovoljstvo v Mariboru« je povezana mreža prostovoljskih organizacij, ki organizacijam nudi podporo pri promociji njihovih dejavnosti in spodbujanju prostovoljskega dela ter pri strukturnem razvoju prostovoljstva v Mestni občini Maribor.

 

 

 

Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljcev in prostovoljk, mentorjev ter organizacij je poudarjati, da ima prostovoljstvo velik pomen za našo skupnost, saj pripomore k višji kakovosti življenja; zagovarja interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni ter je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. Hkrati pa prostovoljstvo ustvarja razmere za angažirano in artikulirano civilno družbo.

 

 

V priponki  program festivala, povezava do FB dogodka je sledeča: https://www.facebook.com/events/278858099116360/

 

vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Program FP 2016
vodoravna delilna črta