Prireditev »Red je vedno pas pripet« v znamenju pomembnosti uporabe varnostnega pasu
vodoravna delilna črta
17.3.2016

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor že enajsto leto sodeluje v projektu PASAVČEK, katerega namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu.

 

V okviru projekta je bila v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa - Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policijsko upravo Maribor, Zdravstvenim domom Maribor – Reševalno postajo, Medobčinskim redarstvom, Zvezo prijateljev mladine Maribor in predstavniki civilne družbe izvedena zaključna prireditev RED JE VEDNO PAS PRIPET.

Prireditve se je udeležil podžupan mag. Zdravko Luketič,ki je v nagovoru povedal:  »Na slovenskih cestah vsako leto žal umirajo tudi najmlajši. Namen današnjega srečanja je javnost opozoriti na pomen osveščanja otrok na temo varnosti v prometu kot enem od nujnih preventivnih ukrepov za dolgoročno povečanje cestne varnosti. Na agenciji za varnost prometa ugotavljajo, da je največ žrtev v prometu prav med otroci v starosti od štirih do sedmih let. Poudarjajo pomen prometne vzgoje, s katero je po njihovem prepričanju dobro začeti čim prej. Pomembno je, da se tudi sami vedno pripnemo s pasom, saj tako otrokom dajete zgled. Prav tako s svojo strpnostjo in mirno vožnjo oblikujete njegovo bodoče ravnanje v prometu. Ne pozabimo, da smo svojim otrokom zgled 24 ur na dan. Nikar ne pričakujmo, da se jih bodo prijele naše lekcije, če bodo videli, da se jih niti mi ne držimo. Zato ne pozabimo »RED JE VEDNO PAS PRIPET« šele nato obrnemo ključ za vžig motorja.«

vodoravna delilna črta