Obisk delegacije iz ruske Vologodske regije v Mariboru
vodoravna delilna črta
14.3.2016

Mestna občina Maribor je v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor in Vologodsko oblastjo v petek, 11. marca, v prostorih OOZ Maribor organizirala srečanje med mariborskimi in vologodskimi poslovneži.

Predstavniki MO Maribor so predstavili projekt Invest in Maribor ter koncept prihajajoče Slovensko-ruske poslovne konference v drugi polovici leta 2016. Gostje iz Vologodske oblasti so predstavili gospodarstvo regije in priložnosti za sodelovanje pri čemer so izrazili željo po doseganju konkretnih rezultatov na področju sodelovanja s podjetniki iz Maribora. Predstavniki MO Maribor so predlog pozdravili in poudarili pomen mednarodnega sodelovanja in partnerstva na gospodarski ravni za namenom dosega industrijske rasti in razvoja mesta Maribor.
 
Uvodnemu izmenjavanju predlogov o sodelovanju med mesti je sledil podpis sporazum o vzpostavitvi in razvijanju neposrednih partnerskih odnosov med mestoma, ki sta ga podpisala podžupanja MO Maribor Melita Petelin in podžupan mesta Vologda Zadumkin Konstantin. Podpis sporazuma je korak v smeri pozitivnega zagona socialnega in gospodarskega razvoja obeh mest.
 

vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Sporočila za javnost
vodoravna delilna črta