Podžupan Zdravko Luketič v imenu MO Maribor prevzel spominsko plaketo Zveze veteranov vojne za Slovenijo
vodoravna delilna črta
14.3.2016

V petek, 11. marca, je v Miklavžu na Dravskem polju potekal občni zbor Območnega združenja zveze veteranov vojne za Slovenijo na katerem so izvolili nove člane predsedstva in predstavili načrt dela v letu 2016.

 

Občnega zbora se je udeležil podžupan Zdravko Luketič, ki je v nagovoru povedal:

»Veterani ste posamezniki, ki ste bili pripravljeni žrtvovati lastno življenje za obrambo domovine. Zaradi navedenega si zaslužite  spoštovanje in pozornost vse civilne družbe, izvoljenih političnih predstavnikov družbe in države v celoti.

 

S primernim odnosom do veteranov in veteranskih organizacij se država oddolži za Vaš prispevek k osamosvojitvi, k nacionalni samozavesti, domoljubju in gradi nacionalno identiteto, ki jo danes pogrešamo. Prav to so braniki interesov države, ki zagotavljajo našo skupno prihodnost.

 

Zato pozdravljam aktivnosti, ki jih veterani vojne za Slovenijo izvajate saj je pomembno, da ohranimo spomin na prelomne dogodke v pisni, ustni in v današnjih sodobnih časih, tudi digitalni obliki.

 

Naša dolžnost je, da si danes, jutri in vse prihodnje dni prizadevamo za oblikovanje temeljnih človeških vrednot: Svoboda, zaupanje, spoštovanje in ne nazadnje odgovornost.

 

Župan MO Maribor je ob obisku vlade v Podravju gostil ministrico za obrambo in med drugim izpostavil, da si naši rojaki, ki so sodelovali pri obrambi mesta zaslužijo spoštovanje in posluh.

 

Z veseljem bom prisluhnil predstavitvi vaših načrtov v letu 2016 še posebej zato ker beležimo 25 obletnico osamosvojitve Slovenije. Pomembno je, da mesto Maribor slavnostno obeleži to dragoceno obletnico.

 

Podžupan je v nadaljevanju, v imenu MO Maribor, prevzel spominsko plaketo za nesebično pomoč in razumevanje, ki jo podeljuje Zveza veteranov vojne za Slovenijo.

vodoravna delilna črta