Okrogla miza o Mestnem parku - 07. 01. 2016
vodoravna delilna črta
11.1.2016

 

Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave MO Maribor je v ČETRTEK, 7. 1. 2016, v Razstavnem salonu na Grajski ulici 7, organiziral okroglo mizo o pomenu in prihodnosti Mestnega parka.

 

Sogovorniki, Samo Jenčič, predstavnik Zavoda RS za varstvo narave, Miran Krivec predstavnik Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Zvonka Letonja, predstavnica Hortikulturnega društva Maribor in Stane Kocutar iz Zadruge Vino Piramida Maribor, so si bili enotni, da je Mestni park kulturna dediščina, ki jo je potrebno vsako leto vzdrževati in si prizadevati za postopno obnovo med katera spadajo že dotrajane poti v parku in na Piramido.

 

Stanislav Kocutar iz Zadruge Vino Piramida Maribor je izpostavil, da je vinograd na Piramidi del identitete mesta in da na svetu ne obstaja vino, ki  zraste v parku.

 

Podžupan Zdravko Luketič je med drugim dodal, da se je na njegovo pobudo organizirala in sestala delovna skupina, ki bo preučila možnosti in režim dela v parku ter izoblikovala predloge za izvedbo investicij.

Sledila so vprašanja s strani publike na katere so odgovarjali sogovorniki ter predstavniki strokovnih služb, ki so se udeležili okrogle mize.

 

 

vodoravna delilna črta