Ob mednarodnem dnevu invalidov s kulturnim nastopom v okviru prireditev »Čarobni december«
vodoravna delilna črta
4.12.2015

 

 

Mednarodni dan invalidov, ki ga beležimo dne 3. decembra, so mariborski invalidi po društvih počastili s svečanimi sejami in raznimi prireditvami.  V Svetu invalidov MO Maribor so ta dan letos prvič obeležili tudi s kulturnim nastopom invalidov v okviru prireditev »Čarobni december«.

 

Tako so v popoldanskih urah na Trgu Leona Štuklja zaplesali in zapeli člani Medobčinskega društva Sožitje Maribor, VDC Sožitje Maribor, člani varstveno delovnega centra Polž Maribor, Jan Berlič in Romana Marko iz Društva SONČEK Maribor in Ivanka Onič iz Invalidskega društva ILCO Maribor. Predstavo je v slogu zaključil Dezider Cener iz Medobčinskega društva civilnih invalidov vojn Maribor, ki je na harmoniko izredno lepo zaigral italijansko kancono »Oj, Mari«.

 

Milan Kotnik, predsednik Sveta invalidov MOM je izpostavil nujnost vključevanja invalidov v družbo. Kultura je le eno od področij, kjer se invalidi enakopravno in z veseljem vključujejo.  Dodaja še, da podobnih dogodkov v prihodnje čim več in vas vabimo k sodelovanju naslednje leto.

Več slik je na ogled v galeriji.

 

 

vodoravna delilna črta