Mladi Mariborčani obnovili igrišče na Makedonski 33
vodoravna delilna črta
16.11.2015

 

V nedeljo, 15. 11. 2015, se je podžupanja Mestne občine Maribor udeležila otvoritve igrišča na Makedonski cesti 33. Igrišče je bilo obnovljeno v okviru mednarodne mladinske izmenjave YouthBanksOnTheMove v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor ter projekta Mladiborčani v akciji! v izvedbi Mestnega Mladinskega sveta Maribor.
Mladi iz Slovenije in Romunije so tako v preteklih dveh tednih na igrišču zamenjali zaščitno ograjo, pobarvali gole za nogomet in košarko, zamenjali mreže na golih, narisali talne označbe ter uredili okolico. Pri začetnih delih so jim pomagali tudi dijaki prvih in drugih letnikov Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor. Igrišče je bilo tako včeraj predano v uporabo okoliškim prebivalcem, Nogometni klub Jerenina pa je doniral nogometne žoge, ki jih bodo v prihodnje lahko na igrišču uporabljali otroci.
 
Obnovo igrišča so finančno omogočili evropski program Erasmus+, ki ga v Sloveniji izvaja Zavod Movit ter Mestna občina Maribor preko projektnega razpisa za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v letu 2015.
 
  

vodoravna delilna črta