Odprtje fotografske razstave Cirila Ambroža »V objemu najstarejše trte« in odprtje nočne čitalnice
vodoravna delilna črta
13.11.2015

 

Odprtje fotografske razstave Cirila Ambroža »V objemu najstarejše trte« in odprtje nočne čitalnice Knjižnično-informacijskega in založniškega centra (KIZC) v mariborski Kadetnici
V torek, 10. novembra, je podžupan MO Maribor, gospod Zdravko Luketič, skupaj s poveljnikom CVŠ polkovnik mag. Vilibald Polšak in predsednico društva bibliotekarjev Maribor, mag. Branka Kerec, svečano odprl nočno čitalnico KIZC V Kadetnici.
Podžupan Mo Maribor mag. Zdravko Luketič je v svojem pozdravnem govoru izpostavil velik pomen ohranjanja slovenske kulturne dediščine, h čemur prispeva tudi Slovenska vojska in pomen kulturnih dogodkov za mesto Maribor, ki se odvijajo v vojaškem protokolarnem objektu Kadetnice.
Svečana otvoritev nočne čitalnice je sovpadala z otvoritvijo fotografske razstave Cirila Ambroža, ki se s fotografijo ukvarja že več kot 35 let. Razstava z naslovom »V objemu najstarejše trte« zajema fotografije mariborske štiristoletne trte.
V kulturnem programu so sodelovali varovanci Varstveno delovnega centra Polž Maribor in študenti Izobraževalnega centra Piramida Maribor.

 

vodoravna delilna črta