V Mariboru potekal posvet o prihodnosti socialne ekonomije
vodoravna delilna črta
14.10.2015

 

V sklopu Slovenskega foruma socialnega podjetništva je v mariborski Tkalki potekal posvet na temo prihodnosti socialne ekonomije. Predstavljeno je bilo stanje na področju socialne ekonomije v Mariboru, izpostavljeni so bili izzivi in potrebe socialnih podjetij ter sistemske ovire. Razprava je služila za oblikovanje skupnih stališč, začrtanje strateških ciljev in konkretnih predlogov za razmah socialne ekonomije.
 
Župan dr. Andrej Fištravec je pozdravil navzoče in poudaril: »Socialno podjetništvo je pomembno za mesto Maribor in s 23 socialnimi podjetji dokazujemo, da smo se tega lotili resno in da podporo mesta imajo. Je pa to zagotovo pomembno tudi na ravni države, na nacionalni ravni, in upam da bo s pomočjo vladne strategije tudi rasla.«
 
Slovenski forum socialnega podjetništva v sodelovanju s Fundacijo Prizma in Združenjem CAAP, so.p. v okviru Festivala socialne ekonomije ter v povezavi z Dnevi socialne ekonomije in Šentom je v torek, 13.10, organiziral posvet Stanje in prihodnost socialne ekonomije v Mariboru, v prostorih Tkalki, ki je bil letos razglašen za najboljši co-working prostor v Sloveniji.

vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Sporočilo za javnost
vodoravna delilna črta