Nadaljevanje povezovanja Maribora in Greenwicha tokrat v Mariboru
vodoravna delilna črta

 

Z vzpostavitvijo nove redne linije med Mariborom in Londonom se je ponudila izjemna priložnost, da se med Mariborom in Greenwichem, s katerim se je Maribor pobratil 5. maja 1967, vzpostavi še tesnejše sodelovanje.
 
Tako se je župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec v začetku junija v Londonu srečal z delegacijo občine Greenwich, na čelu katere je bil župan Norman Adams. Zaključek uradnega sestanka je bilo obojestransko zadovoljstvo obeh županov in težnja po vzpostavitvi še tesnejšega sodelovanja med obema občinama. Kot je tedaj izpostavil župan Greenwicha Norman Adams, se veseli obiska Maribora z namenom, da se nadaljuje proaktivno povezovanje na področju izobraževanja, turizma, gospodarstva, kulture in športa.
 
Te dni župan Maribora dr. Andrej Fištravec gosti delegacijo Greenwicha v Mariboru. Danes sta v znak medmestnega prijateljstva župana odprla revitalizirani Grinič park na Pobrežju. Tam je Mestna občina Maribor postavila obnovljeno spominsko tablo, obnovljeno tradicionalno angleško telefonsko govorilnico in reklamna panoja, ki prikazujeta zgodovino mesta Greenwich.

 

Več v prilogi.

 

 

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Nadaljevanje povezovanja Maribora in Greenwicha tokrat v Mariboru
vodoravna delilna črta