Odpiranje Koroške ceste meščanom
vodoravna delilna črta

 

V času Evropskega tedna mobilnosti bo med Glavnim trgom, Strossmayerjevo ulico, Strmo in Prežihovo ulico od 30. avgusta potekal enosmerni promet in od 6. septembra testna prometna ureditev, delno zaprtje ceste za osebna vozila.
 
Mestna občina Maribor je danes predstavila projekt odpiranja Koroške ceste meščanom in obiskovalcem Maribora, s katerim bodo omejevali promet motornih vozil med Glavnim trgom, Strossmayerjevo ulico ter Strmo in Prežihovo ulico. Tako uresničujejo soglasno sprejeto Celostno strategijo mesta Maribor na mestnem svetu, ki v ospredje postavlja prebivalce Maribora. S tem želijo razbremeniti mestno središče prometa tudi do 15 odstotkov, zagotoviti večjo varnost pešcev in kolesarjev, dvigniti kakovost življenja v mestu in ustvariti možnosti za ponovno oživitev mestnega jedra in Koroške ceste, ki velja za prvo mariborsko promenado. Od 30. avgusta bo tako potekal enosmerni promet na odseku Koroške ceste, od Prežihove do Strossmayerjeve ulice in od 6. do 27. septembra bo na Koroški cesti od Glavnega trga do Strossmayerjeve ulice delno zaprt promet za motorna vozila, dostop bodo imela vsa javna prevozna sredstva, avtobusi, dostava in stanovalci.
Vozniki osebnih vozil bodo lahko do lokacij v centru mesta še vedno dostopali po večih poteh. Tisti, ki so mestno središče zgolj uporabljali za tranzit v smeri vzhod-zahod bodo lahko izbrali eno izmed številnih vzporednih in bližnjih cest na levem in desnem bregu Drave. Pričakujemo, da se bo po prvih dneh iskanja novih poti in manjših zastojev, promet uravnoteženo prerazporedil po celotnem cestnem omrežju Maribora in da večjih težav ali močnejše dodatne obremenitve ne bo. Za pešce, kolesarje, voznike, meščane in obiskovalce ter prebivalce Koroške ceste bo za vsa vprašanja in komentarje odprt stalen elektronski naslov odprtakoroska@maribor.si.
 
Več v priponki.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Sporočilo za javnost - Odpiranje Koroške ceste meščanom
vodoravna delilna črta