FESTIVAL MARIBOR 2015
vodoravna delilna črta

Festival Maribor 2015 bo potekal od 8. do vključno 18. septembra 2015. Za aplavze zvestega festivalskega občinstva in laskave ocene, s katerimi domači in tuji kritiki že skoraj po pravilu pospremijo dogodke Festivala Maribor, se bo letos potegovalo deset koncertov, osrednji tematski izziv pa je umetniški vodja festivala Richard Tognetti s svojo festivalsko ustvarjalno ekipo našel v – Ženski. Na letošnjem festivalu sodeluje okoli 150 umetnikov iz Slovenije, ostalih evropskih držav in Avstralije.

Med pomembnejšimi koproducenti in partnerji Festivala Maribor 2015 so Narodni dom Maribor, SNG Maribor in Društvo za komorno glasbo Musikabende iz sosednjega Gradca.
 
IZPOSTAVLJAMO:
-           ONKRAJ: akustična eksotika ob otvoritvenem slavju v prenovljeni Minoritski cerkvi z Josephom Tawadrosom
-           MEOW MEOW: zvezdniško & izzivalno
-           PROJEKT: ŽENSKA: umetnica & muza & mecenka & zavetnica & zapeljivka & ustvarjalka & sleparka & lolita & prijateljica …
-           ONA: z vajetmi v rokah
-           MANA: melodično in zvočno
-           ŠTIRJE LETNI ČASI: vsak komentar je odveč
 
Za podrobnejše informacije o koncertnih programih, ustvarjalcih in izvajalcih obiščite spletno stran www.festivalmaribor.si.
Prodaja vstopnic na www.festivalmaribor.si, v informacijski pisarni Narodnega doma in na vseh prodajnih mestih Eventima.
 


vodoravna delilna črta