Vabilo AZM-LU na družabno-informativni teden »Druženje za znanje, delo in poklic«
vodoravna delilna črta

 

V nadaljevanju predstavljamo vabilo Andragoškega zavoda Maribor - Ljudske univerze na družabno-informativni teden »Druženje za znanje, delo in poklic«.
 
Tujci, državljani tretjih držav, se ob prihodu v Slovenijo srečujejo s kulturnimi, jezikovnimi in socialnimi ovirami, ki otežujejo njihovo uspešno vključevanje v slovensko okolje. Posebej to velja za manj izobražene, ženske, otroke, starejše in invalide, ki težko pridejo do za njih pomembnih informacij, težje najdejo delo in navezujejo socialne stike. Zaradi tega živijo manj polno in kakovostno življenje. Hkrati ne prihaja do stikov med različnimi kulturami, ki obogatijo vsako skupnost.
 
Prav z namenom opolnomočenja in motiviranja državljanov tretjih držav za bolj kakovostno življenje na področju izobraževanja, dela in družabnega življenja pripravlja Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza  v tednu od 1. do 7. junija 2015, vrsto aktivnosti z naslovom »Druženje za znanje, delo in poklic«. V tednu dni bodo pripravili različne delavnice, predstavitve zanimivih življenjskih zgodb in strokovne dogodke, ki bodo obiskovalcem predstavili ovire, potrebe, želje in potenciale državljanov tretjih držav pri nas ter ponujali možnost za nova sodelovanja in prijateljstva tudi s Slovenci.
 
V ponedeljek 1. junija 2015,  bo ob začetku aktivnosti pripravljena otvoritev s kratkim kulturnim programom in kulturnim bazarjem, ki ga bodo pripravili državljani tretjih držav. Otvoritveni program bo potekal od 10.00–10.30
 
Za dodatne informacije sta vam na voljo Tatjana Njivar: tatjana.njivar@azm-lu.si in Ivan Močnik: ivan.mocnik@azm-lu.si , tel.:  02 234 11 11


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Program
vodoravna delilna črta