Dan odprtih vrat v Zavetišču za živali
vodoravna delilna črta

 

"V petek, 15. in v soboto, 16. maja, bo v Zavetišču za živali Maribor potekal dan odprtih vrat. Med 9. in 15. uro bo osebje zavetišča na voljo za različna vprašanja in svetovanje, seveda pa si boste ves čas lahko bodisi ogledali ali posvojili kosmatince, ki svoj prehodni dom najdejo pri nas.
 
Ob tej priložnosti bomo organizirali dobrodelno dražbo, na kateri bomo prodajali različne uporabne predmete, z izkupičkom pa bomo kupili nove pripomočke za oskrbo in nego psov in mačk, ki pri nas potrpežljivo čakajo na nove skrbne lastnike. Potrebujemo predvsem ovratnice za pse ter hrano za pasje mladiče in pesek ter hrano za mačje mladiče – bliža se namreč čas, ko jih bo v zavetišču ponovno nadpovprečno veliko. Obiskovalci nam lahko pomagajo tudi tako, da prinesejo odpadni papir, ki ga zbiramo v posebnem kesonu, zaslužek od prodaje pa namenimo oskrbi in negi živali. Tudi 0,5% delež dohodnine, ki jo posameznik lahko nameni društvom, ki delujejo v javnem interesu, je še kako dobrodošel. Zato bomo ob dnevu odprtih vrat ponudili tudi to možnost, s katero lahko ljubitelji živali pomagajo našim psom in mačkam.
 
Oba dneva bomo organizirali tudi izobraževanje za sprehajalce. V petek bo izobraževanje potekalo ob 13., v soboto pa ob 11. uri. Spomnimo, da je sprehajanje psov iz zavetišča možno samo po opravljenem brezplačnem izobraževanju za sprehajalce, na podlagi katerega prejmete člansko izkaznico, ki jo po potrebi pred začetkom sprehoda pokažete oskrbniku. Na izobraževanju, ki traja predvidoma 45 minut, se udeleženci seznanijo z osnovami vodenja psov v urbanem okolju in s hišnim redom, ki velja v našem zavetišču.
 
Veseli smo, da se vse več ljudi odloča za posvojitev živali iz zavetišč, nenazadnje smo v celotnem lanskem letu sprejeli 352 psov in 1.037 muc, v nove domove pa pospremili 378 psov in 1.054 mačk," sporočajo iz Snage d. o. o. Vabljeni. 


vodoravna delilna črta